Juventus onder de indruk van veelscorende Nederlandse verdediger

25 oktober 2022, 17:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Nederlandse verdediger Dean Huijsen maakt veel indruk bij Juventus momenteel dit seizoen. De zeventienjarige verdediger speelt bij het O19-team van de Oude Dame en daarin valt hij op: hij maakte dit seizoen al vijf doelpunten. Bovendien is hij tweebenig en 1.95 meter lang, waarmee hij imponeert in Italië.

Huijsen speelde zeven wedstrijden in de Primavera 1-competitie, waarin de ploeg met basisklant Huijsen aan kop gaat en hij driemaal scoorde. In de Youth League kwam hij viermaal in actie en trof hij ook al tweemaal doel. Daarbij moet wel worden vermeld dat de bij voorkeur rechtspoot de strafschoppen neemt, wat uiteraard behoorlijk helpt in de enorme doelpuntenproductie van de Nederlander.

In de ogen van La Gazzetta dello Sport wordt Huijssen al 'de nieuwe Matthijs de Ligt' genoemd en is er een serieuze kans dat hij snel mag doorstromen binnen de Serie A-club naar bijvoorbeeld het O21-team. Deze zomer maakte hij de overstap naar Turijn van Málaga, al hadden destijds ook Real Madrid, Real Betis, Sevilla, Alavés en Villarreal belangstelling.

Huijsen is de zoon van voormalig voetballer Donny Huijsen (49), die in het verleden actief onder meer was bij Ajax, Haarlem en AZ. Hij kon zijn grote belofte echter niet inlossen, ondanks zijn bijnaam Maradonny. Zijn zoon trainde in Málaga al mee met het eerste team en speelde hij interlands bij Oranje O17 en Oranje O19.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen