'In goede vorm verkerende' De Ligt klaar voor basisplaats op WK

25 oktober 2022, 23:29

Matthijs de Ligt (23) heeft het gevoel dat hij steeds beter in vorm komt bij Bayern München. De Nederlandse verdediger sprak uit dat hij in het begin het erg lastig had bij Der Rekordmeister, maar gaf in aanloop naar het treffen met FC Barcelona aan dat hij een steeds hoger niveau haalt.

"Het was in het begin een beetje moeilijk bij Bayern München en het was normaal dat ik een achterstand had", zei hij over de transfer van Juventus naar de Bundesliga-kampioen. "Dat is inmiddels wel duidelijk verbeterd. Ik ben momenteel in goede vorm en speel alle wedstrijden. Dat is heel erg belangrijk voor mij. Op dit moment heb ik een heel goed gevoel."

Daarmee lijkt hij met een goed gevoel klaar te zijn voor het WK in Qatar, maar daar is hij naar eigen zeggen nog niet mee bezig. "De wedstrijden met Bayern München zijn momenteel het belangrijkste. Ik ben ook niet bang om een blessure op te lopen", zei hij over het overvolle wedstrijdschema, waarin woensdagavond FC Barcelona als volgende tegenstander op het programma staat.

"Barcelona is een grote club, vergelijkbaar met Bayern. In de heenwedstrijd speelden zij een zeer goede eerste helft. Ze hebben een duidelijke en positieve filosofie, willen veel op balbezit spelen en het is een grote club", looft De Ligt. "Een wedstrijd tegen Barcelona is altijd moeilijk, het is een grote wedstrijd. Voor elke speler is het een wedstrijd waar je maximale concentratie nodig hebt. We willen als eerste eindigen in de groep, dus we moeten morgen winnen."

Lees ook: Juventus onder de indruk van veelscorende 'nieuwe Matthijs de Ligt'

Complimenten van Nagelsmann

Niet alleen de oud-Ajacied zelf is content met zijn huidige vorm, ook trainer Julian Nagelsmann is blij met de ontwikkeling van De Ligt. "Matthijs weet precies waar hij goed in is en waar hij niet goed in is. Hij is heel belangrijk voor ons", zei de coach. "Hij maakt nauwelijks fouten en weet heel goed welke taken bij die van een centrale verdediger horen. Het was de juiste beslissing om hem binnen te halen deze zomer."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iedereen vind dat hij gereed is voor een basis plaats. De Ligt afgelopen jaren teveel fouten met zoveel handsballen. Beste centrum is DeVrij-Van Dijk. Daarna kom je bij een Timber en deLigt terecht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen