Hilarisch: Dumfries nam twee linkerschoenen mee bij eerste Inter-training

15 oktober 2022, 11:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Denzel Dumfries (26) is inmiddels een vaste kracht bij Internazionale, maar het duurde even voordat hij naam en faam had gemaakt bij de Serie A-club. Op zijn eerste dag na zijn transfer, waarmee zo'n veertien miljoen euro mee gemoeid was, kwam de rechtsback er namelijk achter dat hij twee linkerschoenen mee had genomen naar de training.

Die hilarische onthulling doet Dumfries in de Cor Potcast van FC Afkicken. "Die dag was een drama", vertelt Dumfries desgevraagd over zijn eerste dag bij Internazionale. "Jullie kennen mij natuurlijk als een echte professional. Maar kom ik op de club en doe ik mijn tas open, zie ik twee linkerschoenen", vertelt een lachende Dumfries, die ook over zijn beginperiode bij Oranje bijzondere anekdotes deelt.

"Ik hoopte dat we tijdens de training geen positiespel zouden doen. En we komen het veld op: allemaal vierkantjes. In het begin speelde ik soms echt ballen waarvan men dacht: 'Wat doet die jongen hier?'. Maar in de partijtjes die we gingen spelen, won mijn team juist", herinnert Dumfries, die om zijn eerste trainingen bij Oranje nog altijd moet lachen met ploeggenoot Stefan de Vrij.

Lees ookDumfries leerde Van Gaal goed kennen: "Weten veel mensen niet"

Dumfries kreeg vanwege zijn matige positiespel bij Oranje ook diverse opmerkingen van collega-internationals. "Jullie spelen bij PSV zeker geen positiespelletjes", komt Dumfries met een leuk voorbeeld. Nog altijd blinkt hij daar in Oranje overigens niet bij uit. "Ik krijg nog steeds het verwijt dat ik op mijn hakken sta. Het gaat wel beter, maar nog niet top. Als we zelf teams maken voor de positiespelletjes, dan kiezen ze me niet", grinnikt hij.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen