Gigantisch contrast: FC Groningen geeft PSV-stunt geen vervolg

30 oktober 2022, 14:23   Bijgewerkt: 30 oktober 2022, 14:43

FC Groningen verraste een week geleden vriend en vijand door PSV in eigen huis uiterst knap met 4-2 te verslaan. In een uiterst spectaculaire wedstrijd vermaakte de formatie van Frank Wormuth na een saaie en zwakke seizoenstart eindelijk eens. Maar op bezoek bij FC Emmen werd dat zondagmiddag geen vervolg gegeven. Integendeel zelfs: met 0-0 mochten de bezoekers in de slotfase niet eens klagen.

Het was een wedstrijd waar de voetballiefhebber niet bepaald bij verwend werd. In de eerste helft was er nog wel veel dreiging van FC Emmen op het doel van Peter Leeuwenburgh, die weer de voorkeur kreeg boven de vorige week uitblinkende Jan de Boer. Tot kansen kwam het echter niet en zo kon FC Groningen af en toe onder de druk van de thuisploeg uitspelen. Toch bleef FC Emmen de betere partij, dat opnieuw een grote kans wist te creëren via Mark Diemers. Hij zag zijn schot geblokt worden.

Nadat de ploeg uit Drenthe nog een aantal kleine kansen creëerde, liet de uitploeg van zich horen en kreeg het een aantal kansen. De grootste kwam op naam van Cyriel Ngonge, Na een uitstekende aanval, zette Florian Krüger zijn medespeler Ngonge alleen voor de keeper, maar hij wist de bal niet in het doel te werken. Na deze enorme kans was FC Emmen weer aan zet. Uit een hoekschop kreeg Ole Rommeny voor de voeten, maar de Groningse doelman wist deze inzet te pareren. Dit was niet de laatste kans voor rust, vlak voor tijd kreeg Zivkovic een goede schietkans, maar zijn inzet werd opnieuw gestopt door Leeuwenburgh.

Na rust had FC Groningen meer de bal, maar tot grote kansen kwam het nog niet. Verderop in de tweede helft gebeurde er niet veel. Beide ploegen speelde een heel laag tempo en waren slordig aan de bal. Tijdens de wedstrijd raakte Veldmate geblesseerd, hij werd op het veld behandeld en probeerde het daarna nog, maar al snel verliet hij het veld voor Jari Vlak. Net als Veldmate werd ook Lucas Bernadou naar de kant gehaald, die werd vervangen door Julius Dirksen. Na deze wissels vond ook FC Groningen-trainer Frank Wormuth dat het tijd was voor wissels. Krüger en Ragnar Oratmangoen werden naar de kant gehaald voor Lundqvist en Dankerlui.

Na de wissels die de trainers van beide ploegen doorvoerden, werd het tempo iets hoger, maar kansen bleven nog uit. De grootste kans van de tweede helft kwam wederom op naam van Ngonge, deze werd makkelijk gestopt door doelman Mickey van der Hart. Lange tijd gebeurde er verder niets in het tweede bedrijf. In de slotfase kreeg FC Emmen echter grote kansen om de wedstrijd te winnen. De eerste kwam via de voet van invaller Vlak, zijn inzet werd geblokt door de Groningse invaller Lundqvist. Uit de hoekschop die volgde, kon Araujo de bal op de koppen. Deze inzet werd knap uit het doel gehaald door de keeper van FC Groningen, waardoor het contrast met vorige week ongekend hoog was.

Opstellingen en beoordelingen

FC Emmen: Van der Hart 6,5; Bouchouari 7, Araujo 7, Veldmate 6 (66. Vlak 6.), Burnet 7 (87. Pacheco -); Bernadou 6 (65. Dirksen 6), Veendorp 5,5; Romeny 6 (78. Scholte -), Mendes 5, Diemers 6 (78. Assehnoun -); Zivkovic 6,5

FC Groningen: Leeuwenburgh 7; Kasanwirjo 5, Balker 6,5, Te Wierik 5,5, Dybvik Maata 5; Pelupessy 5, Duarte 6, Ngonge 5, Krüger 6 (68. Dankerlui 6,5 ), Oratmangoen 5,5 (68. Lundqvist 5), Pepi 5

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl