"Gaat Alfred Schreuder de kerst halen bij Ajax? Ik denk het niet"

30 oktober 2022, 12:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax werd afgelopen week definitief uitgeschakeld in de Champions League. Na de nederlaag tegen Liverpool werd de naderende exit definitief en kregen de Amsterdammers een volgende veeg uit de pan. Vooral de wijze waarop baart zorgen bij de Nederlandse analisten. 

John van 't Schip analyseerde bij Viaplay de situatie in Amsterdam. Hij ziet dat er veel automatismen ontbreken in het elftal: "Zoals die er vorig jaar waren, zijn die er nog steeds niet te zien. De balans in het elftal is zoeken. Alleen voorin al is het duidelijk dat Schreuder nog steeds aan het zoeken in", merkte de voormalig Ajacied op.

"Bergwijn begon op links, staat nu op rechts, maar daar komt hij helemaal niet uit de verf", vervolgde Van 't Schip. In zijn ogen is Schreuder op dit moment te veel aan het puzzelen. "Je mist duidelijk de vastigheid waar je op terug kunt vallen als het wven niet loopt." Ook over het middenveld van Ajax is Schreuder er nog niet uit. "Berghuis speelt wel als middenvelder, maar ik weet niet of het echt zijn positie is", zei Van 't Schip.

Aad de Mos kwam bij ESPN tot dezelfde conclusie. "Het klopt in alle linies nog niet bij Ajax. Het is nog niet op elkaar afgestemd en er lopen heel veel spelers uit hun positie", zei de voormalig oefenmeester. "Er zit geen structuur in bij Ajax en dan kun je van elk team verliezen." Ook verdediger Calvin Bassey maakt nog geen indruk op De Mos. "Hij heeft geen handelingssnelheid, geen inzicht en voordat hij gedraaid is, is er bijna een dag voorbij", waren zijn harde woorden. 

Lees ook"Het is niet des Ajax wat er gebeurt: Het zeuren en klein maken"

Bij AT5 werd de situatie van Ajax ook besproken in de rubriek 'Kale & Kokkie', waarin twee vaste supporters hun mening geven over de situatie in Amsterdam. "Vanaf nu kan elke Ajax-wedstrijd einde verhaal zijn voor Alfred Schreuder", werd er gesteld in de podcast, waarin ze verwachten dat hij de kerst niet haalt. Ook over de talentvolle Kenneth Taylor zijn twijfels boven komen drijven. "Voor zijn blessure haalde hij een heel goed niveau, maar in de grote wedstrijden liet hij het ook niet zien."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wegwezen met deze onbenul van een trainer.😈 Ik heb überhaupt niet gesnapt waarom ze hem hebben gevraagd, veels te ligt voor deze functie

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb je een alternatief? Zeggen wat niet goed is kan iedereen.

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zeg niet dat er geen alternatief is. Ik vroeg het aan iemand die alleen kan mekkeren. Tadic op links (of in de basis) kan echt niet meer. Alternatief is Bergwijn op links. Ff als voorbeeld…

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen