'Frenkie de Jong en Memphis in de winter weg bij FC Barcelona'

19 oktober 2022, 14:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay kan in de winterstop een transfer maken bij FC Barcelona. Volgens het Spaanse medium SPORT is de Turkse club Galatasaray namelijk concreet geïnteresseerd. Ook Frenkie de Jong vertrekt mogelijk in januari uit Camp Nou, omdat Manchester United een nieuwe poging gaat wagen.

Afgelopen zomer zou er al een serieuze poging zijn gedaan voor Memphis door Galatasaray, maar kwam destijds niet tot een akkoord met de Catalaanse grootmacht. Bovendien waren de salariseisen van de aanvaller enorm gortig, waardoor hij ook geen deal kon sluiten met het eveneens geïnteresseerde Juventus. FC Barcelona wil de prestaties van Memphis op het WK afwachten: als die goed zijn, kan er wellicht een hogere transfersom worden gevraagd. Het is ook de vraag of de aanvaller zelf wel in de winterstop wil verkassen: aan het einde van dit seizoen is hij namelijk transfervrij en kan hij zelf meer geld incasseren bij een overstap.

Ten Hag dwingt United voor Frenkie

Verder kwam Manchester Evenening News ook met het nieuws dat Erik ten Hag een nieuwe, meer dwingende poging heeft gedaan bij Manchester United om Frenkie de Jong in te lijven. De Nederlandse coach is van mening dat hij ondanks de komst van Christian Eriksen – die nu normaliter in de De Jong-rol speelt – en Casemiro niet een type Frenkie de Jong in zijn selectie heeft zitten.

Lees ook: 'Uitverkoop in Barcelona: Frenkie en twee legendes moeten weg'

Ten Hag had gehoopt dat hij die rol bij Eriksen kon neerleggen en hoewel die dat aardig invult, is hij in die rol niet van het niveau Frenkie de Jong. Daardoor gaat de coach zijn huidige werkgever 'verplichten' om een nieuwe poging te doen bij FC Barcelona. Daarbij wordt de grootste uitdaging om de oud-Ajacied te verleiden naar de Premier League te komen: in de zomer wilde hij niet weg bij zijn huidige club.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen