Forse coëfficiëntendomper: Franse en Portugese bonus wacht

11 oktober 2022, 22:57

Paris Saint-Germain en Benfica hebben elkaar wederom niet kunnen verslaan. Beide ploegen waren in alle competities nog ongeslagen en zijn dat door twee benutte strafschoppen tegen elkaar dinsdagavond nog altijd (1-1). Daardoor is de kans ontzettend groot dat zowel Frankrijk als ook Portugal een gigantische bonus kunnen bijschrijven. 

Door de zeer verrassende overwinning van Maccabi Haifa op Juventus (2-0) eerder op de avond, was het al vrijwel zeker dat Portugal een flinke bonus krijgt door de overwintering in de Champions League. Benfica stond voor het duel met Paris Saint-Germain namelijk al op een voorsprong van vier punten en is onder Roger Schmidt bovendien nog altijd ongeslagen, dus veel reden tot optimisme voor Nederland was er wat dat betreft niet.

Omdat Paris Saint-Germain met Frankrijk ook een andere concurrent van Nederland vertegenwoordigt, was elk resultaat qua coëfficiënten in Parijs ongunstig. De Fransen zijn echter verder weg dan achtervolger Portugal, dus een Franse zege was iets gunstiger. Zonder Lionel Messi op het veld was PSG vooral voor de pauze wat sterker dan de thuisclub en kwam via de dinsdag veelbesproken Kylian Mbappé (die vlak voor tijd een goal afgekeurd zag worden) op voorsprong. Doordat Marco Verratti ook een pingel aan Benfica weggaf en die werd benut door João Mário, kwam er een remise (1-1).

Zowel voor Paris Saint-Germain als ook Benfica geldt dat ze door de remise nationaal en internationaal nog ongeslagen zijn, net als bijvoorbeeld Manchester City en AZ. Door de remise schrijven zowel Frankrijk als Portugal 0,1666 punt bij op de coëfficiëntenranglijst, maar is de gigantische bonus voor het bereiken van de knock-outfase (0,833) wel heel dichtbij gekomen.  

Lees ook: 'Bom barst: 'verraden' Kylian Mbappé wil PSG in januari verlaten'

Borussia Dortmund – Sevilla 1-1

In Spanje staat Sevilla inmiddels onder de degradatiestreep, ondanks dat Jorge Sampaoli bij zijn rentree langs de lijn als vervanger van de ontslagen Julen Lopetegui meteen een punt pakte. Ook in Duitsland opende de Argentijnse coach sterk met een goal van Tanguy Austin Nianzou, maar na ruim een half uur maakte de wederom uitblinkende Jude Bellingham de gelijkmaker. Aan de remise heeft de Spaanse ploeg weinig in de strijd om Champions League-overwintering, maar het heeft wel meer uitzicht op Europees overwinteren in de Europa League, terwijl Manchester City door de remise zeker is van de volgende ronde. Donyell Malen werd na zeventig minuten gewisseld en kon zijn stempel niet drukken. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

w4rwwtwwtwwyww
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Onzin, dit is geen domper. 1e of 2e worden in de CL betekent wel 5 bonuspunten, maar wel een knockoutfase met de 16 'beste' teams, waar beide teams naar verwachting niet veel punten zullen krijgen. 3de worden betekend een tweeluik met een nr 2 van de EL, met een bonuspunt als deze wordt gewonnen (in potentie al 5 punten dus). Vervolgens ga je door in de knockoutfase met veel zwakkere teams dan je in de CL gaat krijgen. Hetzelfde geld voor Ajax: ze kunnen beter 3de worden en in de EL punten harken dan in de CL meteen in de 8e finale eruit worden geknikketd (zoals vorig jaar).

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen