Feyenoord blijft 'gewoon' koploper, AZ krijgt slecht nieuws

13 oktober 2022, 22:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft ondanks het gelijkspel tegen FC Midtjylland nog altijd de koppositie in Groep F van de Europa League. Net als vorige week morste SS Lazio namelijk punten tegen Sturm Graz, normaliter de zwakste broeder uit de poule. Een rode kaart voor de thuisclub en twee goals van William Bøving brachten de Rotterdammers goed nieuws (2-2).

Dat het zo moeilijk ging had alles te maken met de tweede gele en dus rode kaart die rechtsback Manuel Lazzari op slag van rust incasseerde. Dat was een forse domper na een moment van vreugde vlak daarvoor: Ciro Immobile had juist de score geopend namens de thuisclub, dat vorige week ook al zo verrassend punten verspeelde in Oostenrijk.

Door de rode kaart van Lazzari werd het na de pauze billenknijpen voor SS Lazio, dat vrij snel in de tweede helft William Boving voor de gelijkmaker zag zorgen. Toen Pedro twintig minuten voor tijd opnieuw voor een Romeinse voorsprong zorgde na fraaie solo, combinatie en dito afronding, leek er alsnog een zege en koppositie te komen voor SS Lazio. Maar Boving opnieuw zorgde voor een koppositie van de Rotterdammers. 

FC Vaduz – Dnipro-1 1-2

AZ ging donderdagavond voor het eerst in de Europa League-poule onderuit, maar en leek lang hulp te krijgen van FC Vaduz. De ploeg die actief is op het tweede niveau van Zwitserland (!) hield de nummer twee van Oekraïne lang knap op een gelijke stand, net als vorige week. Maar nadat beide teams eenmaal hadden gescoord kwam er in extra tijd heel slecht nieuws voor AZ. Artem Dovbyk zorgde ervoor dat er opeens druk ligt op de laatste twee duels van AZ in de strijd om de koppositie: het verschil is nog slechts twee punten met ontmoetingen met deze twee teams in het vooruitzicht. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen