Engelse media lovend over Ten Hag: 'Maar had geluk met Frenkie'

23 oktober 2022, 09:55

Erik ten Hag heeft complimenten ontvangen voor het optreden van Manchester United in de topper tegen Chelsea. Hoewel er maar moeizaam een punt werd veroverd, was zijn ploeg vooral voor de pauze wel veel sterker dan The Blues. Er is een duidelijke ontwikkeling zichtbaar in onder meer het middenveld. 

De Manchester Evening News geeft Casemiro samen met Lisandro Martinez het hoogste cijfer, namelijk een acht, en doet daarbij een opmerkelijke constatering. 'Het is maar goed dat Frenkie de Jong deze zomer FC Barcelona niet wilde verlaten. Een middenveld met Frenkie, Christian Eriksen en Bruno Fernandes was misschien wel te veel op balbezit georiënteerd geweest', was de opmerkelijke conclusie over de transfer van Casemiro. 'Zijn komst was een game-changer. United heeft misschien wel geluk gehad met de weigering van De Jong.'

Sky Sports zag een schaakspel tussen Graham Potter en Erik ten Hag, waarbij Chelsea in de eerste helft 'werd overrompeld'. Niet voor niets moest Potter al na ruim een half uur ingrijpen en een tactische aanpassing doorvoeren. De BBC ziet duidelijk verbetering bij The Red Devils. 'Ten Hag heeft voor enorme verbetering gezorgd. Zijn team zet veel meer druk en speelt met een hogere intensiteit', staat er te lezen.

Ook in de zaak Cristiano Ronaldo is de BBC het eens met de Nederlander. 'Hij heeft daarmee laten zien dat er maar één persoon die beslissingen neemt op Old Trafford.' Al vond het medium wel dat Manchester United eigenlijk had moeten winnen van Chelsea. The Daily Mail denkt dat de late gelijkmaker de kritiek op het besluit over Ronaldo zal doen verstommen. 'Anders hadden de fans in de rij gestaan om te zeggen dat ze Ronaldo hadden gemist op het veld.'

Ook The Sun was onder de indruk van Manchester United, maar koos Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga tot man van de wedstrijd. 'Zonder de Spanjaard in het doel had Chelsea binnen 30 minuten met 2-0 achter kunnen staan. Hij maakte een aantal uitstekende reddingen en was heel dicht bij een volgende clean sheet. Maar daar bracht Casemiro, ook een van de absolute uitblinkers, terecht verandering in', schrijft de krant.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen