Dit zijn de winnaars van een meeslepende Super Sunday

17 oktober 2022, 00:30   Bijgewerkt: 16 oktober 2022, 23:57

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 16 oktober. 

Oppermachtig Ajax is weer koploper en werkt flink aan doelsaldo

Ajax heeft zondagavond de koppositie in de Eredivisie gemakkelijk overgenomen van AZ. De formatie van trainer Alfred Schreuder haalde in de eigen Johan Cruijff ArenA uit tegen een pover Excelsior (7-1). De klinkende zege is een flinke opsteker voor de Amsterdammers, gezien de matige resultaten van de laatste weken.

Slot kraakt AZ-formule met Feyenoord: veranderingen aan de kop

Feyenoord heeft zondagavond uitstekende zaken gedaan door op bezoek bij AZ met 1-3 te winnen. De Rotterdammers toonden meer initiatief en dat werd beloond. Er werd maar een kans weggegeven en in de tweede helft gingen ze eroverheen, mede door een wonderschoon afstandsschot van Danilo. Door de driepunter blijft Feyenoord in de nek van PSV hijgen en komen ze op gelijke hoogte met AZ. 

Crisis bij FC Barcelona: opvallende negentig minuten voor Frenkie

FC Barcelona heeft een pijnlijke middag beleefd op bezoek bij Real Madrid. Tot vlak voor tijd was de Catalaanse grootmacht ondanks alle zomerversterkingen vrijwel kansloos in El Clásico (3-1), waarin Frenkie de Jong opvallend genoeg negentig minuten meedeed. Door de nederlaag is de ploeg van Xavi bovendien de koppositie in Spanje weer kwijt. 

Rashford beloont dappere wissel Ten Hag niet tegen Newcastle United

Erik ten Hag is er zondagmiddag niet in geslaagd om te winnen met Manchester United. De Nederlandse coach kwam in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Newcastle United (0-0). Waar het eerder lukte om met wissels een einde te maken aan de aanvallende machteloosheid, lukte dat Ten Hag zondagmiddag niet op Old Trafford. 

WK in gevaar voor Mazraoui? Sprookje Union Berlin duurt voort

Noussair Mazraoui heeft zondagavond een vervelende blessure opgelopen. Tijdens de probleemloze zege van Bayern München op SC Freiburg (5-0) greep de rechtsachter een klein kwartier voor tijd naar zijn hamstring. Als het een serieuze hamstringkwetsuur is, dan zou het WK met Marokko in gevaar kunnen zijn. Koploper Union Berlin won van Borussia Dortmund. 

'Gewisselde' Salah brengt Manchester City eerste nederlaag toe

Liverpool-aanvaller Mohamed Salah heeft de hoofdrol gegrepen in de absolute Premier League-kraker zondagavond tegen Manchester City. De buitenspeler zou een klein kwartier voor tijd worden gewisseld door manager Jürgen Klopp, maar vroeg aan zijn trainer of hij toch niet op het veld mocht blijven staan. Een minuut later maakte hij het enige doelpunt van de avond op Anfield: 1-0. 

Rust even terug bij PSG: Mbappé speelt, Messi keert terug én zege 

Paris Saint-Germain heeft na drie remises op rij eindelijk weer eens gewonnen. Met de terugkeer van Lionel Messi trok de Franse topclub in Le Classique tegen Olympique Marseille de overwinning naar zich toe via een treffer van Neymar: 1-0. Daarmee werd een zeer roerige week afgesloten bij PSG.

Van Bommel verspeelt koppositie na bizarre horrorstart in Luik

Mark van Bommel heeft zondagmiddag een flinke tik gekregen in de strijd om de Belgische landstitel. De Nederlander ging met zijn Antwerp met liefst 3-0 onderuit op bezoek bij Standard Luik. Die eindstand was na slechts negen minuten al bereikt in het Stade Maurice Dufrasne. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen