D66 stelt voorwaarden aan WK-voetbal op grote schermen

11 oktober 2022, 21:00

Het WK voetbal in Qatar komt eraan en dat betekent normaliter: met z'n allen op grote schermen naar de verrichtingen van het Nederlands elftal kijken. D66 wil dat er in Amsterdam wel een aantal voorwaarden aan zit. Bijvoorbeeld dat er op scherm aandacht moet zijn voor de mensenrechten in het land rond de duels.

Dat heeft de partij laten weten aan burgemeester Femke Halsema, meldt AT5 dinsdagavond. In onder meer Frankrijk werd het kijken op publieke schermen juist verboden, omdat de burgemeesters aldaar niet willen meewerken aan het verspreiden van pr voor Qatar. D66 wil de schermen juist gebruiken voor een stuk voorlichting ten aanzien van de misstanden in het land.

"Het WK gaat door en mensen zullen het massaal bekijken. Je bereikt dan het meest met het actief benoemen van misstanden", stelt D66-raadslid Rob Hofland. "Op deze manier worden mensen zich bewust gemaakt van de verschrikkelijke omstandigheden waaronder gastarbeiders in Qatar hebben moeten werken. In plaats van 'sportswashing' voor de machthebbers in Qatar mogen de schijnwerpers op de mensenrechtenschendingen."

Les ook: Geen grote schermen tijdens WK in Qatar? Boycot is gestart

In Amsterdam is nog niet besloten of er grote schermen worden toegestaan in de stad. Ook van andere plekken is het nog niet bekend. Sowieso zal het kijken op grote schermen op een andere manier gaan dan tijdens voorgaande WK's. Omdat het in Nederland winter is als het evenement bezig is, zal dat sowieso voor een andere sfeer op de pleinen zorgen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen