"Cristiano Ronaldo zal nooit meer voor Manchester United spelen"

23 oktober 2022, 11:52   Bijgewerkt: 23 oktober 2022, 11:59

Manchester United-trainer Erik ten Hag moet zo snel mogelijk een einde maken aan de samenwerking met Cristiano Ronaldo. Dat is de overall conclusie van de Engelse analisten, die over het gevolg van het controversiële incident overigens niet helemaal eensgezind waren. 

"Ze maken meer doelpunten zonder Ronaldo. Ze pakken meer punten zonder Ronaldo. Het is een beter team zonder Ronaldo", waren de harde conclusies van voormalig United-speler Gary Neville tegen Sky Sports. "Ten Hag had geen andere optie dan hem uit de selectie te zetten. Dit was al de tweede keer dat hij te vroeg wegging, dat kun je niet accepteren. Ik denk dat United en Ronaldo de samenwerkingen deze week moeten beëindigen. De club moet verder zonder hem en Cristiano Ronaldo is de goed om niet de grote ster van een ploeg te zijn."

Oud-middenvelder Roy Keane koos juist de kant van Cristiano Ronaldo. "Vorig jaar maakte hij nog een hattrick tegen Tottenham Hotspur en nu kan hij er niets meer van?", vraagt hij zich hardop af. "Je moet je pas zorgen maken als hij lachend op de bank zit, dan kan het hem niets meer schelen. Hij wil juist graag spelen." Dat Ten Hag moest ingrijpen, snapte Keane na de actie overigens wel. "Maar hij is ook maar eens eens, iedereen maakt fouten."

Lees ookEngelse media lovend over Ten Hag: 'Maar had geluk met Frenkie'

Volgens Keane verdient Ronaldo meer krediet van Ten Hag en moeten beide partijen dan ook gewoon samen verdergaan. Rob Green, voormalig keeper van de nationale ploeg van Engeland die overigens nooit voor The Red Devils speelde, denkt dat Cristiano Ronaldo niet meer voor Manchester United zal spelen. "Ik betwijfel zeer of er nog een weg terug is voor hem. Het is een rommelige scheiding, maar er is zó veel gebeurd", aldus Green.

Dat laatste wees Ten Hag zelf overigens van de hand, want desgevraagd reageerde de oefenmeester na het duel wederom op de situatie van Ronaldo. De coach gaf aan dat hij hoopt dat de Portugees snel terugkeert in de selectie, omdat de Premier League-ploeg 'hem nodig heeft'. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De samenhorigheid is enorm binnen de selectie buiten Ronaldo. Het feit dat hij de aandacht op een negatieve manier naar zich toe trok toen zijn ploeggenoten een geweldige prestatie neer zette tegen de Spurs was veelzeggend. Meneer Ronaldo geeft alleen om zichzelf en verder niks.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen