Colombiaanse verdediger laat geslachtsdeel zien: "Schaam me ervoor"

19 oktober 2022, 15:45   Bijgewerkt: 19 oktober 2022, 15:51

De Colombiaanse voetballer Geisson Perea (31) ging afgelopen weekend heel de wereld over. De verdediger trok bij een vrije trap van de tegenstander zijn broek naar beneden om zijn geslachtsdeel te laten zien. Inmiddels wordt hij over heel de wereld bestookt met reacties op zijn pikante actie en wordt zijn gezin online gepest.

Het opmerkelijke voorval gebeurde bij een duel in de hoogste afdeling van Colombia tussen Santa Fe en Jaguares (2-1 verloren door Santa Fe, voor wie Perea speelt). De scheidsrechter van dienst zag het niet, maar de Colombiaanse tv legde het opmerkelijke tafereel wél haarscherp vast. Zijn werkgever en de Colombiaanse voetbalbond hebben nog niet gereageerd op het incident, zelf is hij sinds de actie slachtoffer van een ongekende berichtenstroom.

"Ik schaam me ervoor", reageerde de hoofdrolspeler tegenover Caracol Radio. "Ik wilde mijn slidingbroekje goed trekken. Als ik op het veld sta, wil ik voetballen en niet bezig zijn met dit soort dingen. Ook niet dat de camera's me gericht zijn. Wat ik deed, ging onbewust en was op mezelf het wat makkelijker te maken. Maar ik wilde niet mijn edele delen laten zien."

Perea doet een oproep om hem en zijn gezin met rust te laten ondanks de ophef. "Als ik zoiets zou doen, dan doe ik mijn vrouw en dochter tekort. Ik kom uit een familie met een zeer solide basis, dus ik schaam me voor deze actie. Maar in de maatschappij waarin we nu leven, draait alles om social media." Daarop wordt hij sinds het voorval dus volop bestookt en doet een oproep om hem met rust te laten. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen