Cillessen blikt terug: "De uitleg die ik kreeg, sloeg nergens op"

8 oktober 2022, 10:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Waar Jasper Cillessen een goede kans maakt om op het WK in Qatar de eerste keeper van Oranje te zijn, was hij ruim een jaar geleden de meest opvallende afwezige in de EK-selectie van toenmalig bondscoach Frank de Boer. Het doet de 33-jarige doelman van NEC nog altijd pijn dat de eindronde aan zijn neus voorbijging.

Het was de bedoeling dat Cillessen mee zou gaan naar het EK, maar een positieve coronatest veranderde de zaak. De Boer twijfelde of Cillessen op tijd fit zou zijn en verving hem op het laatste moment door Marco Bizot. "Ik heb er nooit duidelijke uitleg over gekregen. De uitleg die ik wel kreeg, sloeg nergens op", zegt Cillessen nu tegen Voetbal International.

Cillessen had het EK naar eigen zeggen makkelijk gehaald. "Dertien dagen voor het toernooi was het oordeel dat ik niet fit was, terwijl ik al ruim een week thuis had gezeten. Tijdens de poulefase heb ik voor mezelf getraind bij De Treffers in Groesbeek. Ik was gewoon topfit. Het was frustrerend, daar heb ik nog altijd een zure nasmaak van", vertelt hij.

Waar Cillessen de vorige eindronde mist, gaat hij naar alle waarschijnlijkheid wel mee naar Qatar. "Ik weet van Van Gaal wat ik kan verwachten. Alles staat in het teken van beter worden. Het is fantastisch om mee te maken. Ik durf wel te zeggen dat hij de beste trainer is met wie ik heb gewerkt. Voetbaltechnisch heb ik heel veel van hem geleerd. Onder hem heb ik altijd gepresteerd en was er nooit twijfel dat ik er zou staan als het nodig was."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen