Bizar: al 30% van de trainers in Jupiler Pro League ontslagen

23 oktober 2022, 12:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In België gaat het momenteel ontzettend hard met de trainersontslagen. Nadat Danny Buijs vorige week zijn congé kreeg, is dit weekend Bernd Storck ontslagen als eindverantwoordelijke. Dat is al het vijfde ontslag (!) op de zeventien clubs van de hoogste afdeling bij onze zuiderburen, wat afgerond dertig procent is.

Want naast Buijs en Storck kreeg eerder deze week ook Edward Still bij Charleroi te horen dat hij geen toekomst meer heeft bij de club en dat hij daarom de laan uitgestuurd werd. Ook Karim Belhocine (KV Kortrijk) en Dominik Thalhammer (Cercle Brugge) werden al ontslagen in de Jupiler Pro League dit seizoen.

Daarmee hebben van de onderste zes ploegen al vier hun coach ontslagen, alleen Yves Vanderhaeghe (KV Oostende) en José Jeunechamps (RFC Seraing) zitten nog op hun post in de kelder van België. Anderlecht staat daar overigens net boven en presteert zeer tegenvallend, waardoor ook de druk hoog is op Felice Mazzù, die flink onder vuur ligt.

Lees ook: Buijs voelde ontslag bij Mechelen al maandenlang aankomen

Volgens Buijs is de druk op de trainers hoger dan normaal, omdat er dit seizoen drie clubs rechtstreeks degraderen uit België vanwege de aangepaste competitie-opzet. "Als je maar een beetje in de buurt van die streep komt, wordt het snel onrustig", zei de Nederlandse coach destijds over zijn vertrek. Als Mazzù zondag verliest met Anderlecht, dan wacht vrijwel zeker een vertrek: dan zou het ontslagpercentage al naar iets meer dan 35% kunnen stijgen. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen