Beladen duel van Monza door steekpartij met Pablo Marí

31 oktober 2022, 07:00   Bijgewerkt: 30 oktober 2022, 22:29

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 31 oktober.

Nieuws

Nederland-Senegal komt nu écht dichtbij

Nog maar drie weken en dan begint het Nederlands elftal aan het WK in Qatar. Het is de ultieme droom van bondscoach Louis van Gaal om zijn loopbaan als trainer af te sluiten met de wereldbeker. Daarvoor is een overwinning in de eerste groepswedstrijd tegen Senegal natuurlijk vereist. Tot die tijd staat ons nog veel moois te wachten in het internationale clubvoetbal. Zo vallen deze week de laatste beslissingen in de strijd om Europese overwintering, terwijl het ook de week is van de kraker tussen Ajax en PSV. Over de ontmoeting in de Johan Cruijff ArenA wordt ongetwijfeld al veel gezegd en geschreven. 

Specials

Tops en flops

Speelronde 12 van de Eredivisie is achter de rug. Ajax en Feyenoord kwamen weliswaar niet in actie, maar dat betekent natuurlijk niet dat er helemaal niets opvallends gebeurde. Zo boekte FC Utrecht een verrassende overwinning in Heerenveen en maakte Sparta Rotterdam een einde aan de ongeslagen reeks van Fortuna Sittard. De ploeg van Maurice Steijn verstevigde daarmee haar knappe klassering in de top zes en heeft ongetwijfeld een plekje verdiend in onze Tops en Flops. Flops waren er natuurlijk ook. Wat te denken bijvoorbeeld van de arbitrage in Eindhoven of de rode kaart voor Dani de Wit na veertien minuten? 

Wedstrijden

Jong Ajax – Willem II (20.00 uur)

Het seizoen verloopt voor Willem II met vallen en opstaan. Als er gewonnen wordt van Jong Ajax dan stijgt de ploeg van Kevin Hofland naar de vijfde plek, maar bij een nederlaag blijft de teleurstellende achtste plaats. En in de laatste vijf officiële duels werd alleen van Helmond Sport gewonnen (1-3), waardoor een zege nodig is om de rust te behouden in Tilburg. 

Monza – Bologna (20.45 uur)

Het duel in de voorstad van Milaan zal ongetwijfeld in het teken staan van Pablo Marí. De van Arsenal gehuurd verdediger was afgelopen week betrokken bij een steekpartij in een supermarkt (foto), waarbij een kassamedewerker om het leven kwam en anderen zwaargewond raakten. De voormalig speler van NAC Breda kwam er naar omstandigheden goed vanaf. Bij het duel wordt er stilgestaan bij het trieste incident, omdat er gespeeld moet worden. Het liefst had de Serie A-club het duel gecanceld.  

Lees ook: Pablo Marí reageert na steekpartij: "Voelde een ondraaglijke pijn"

Voetbal op tv

18.30 uur: Verona – AS Roma, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Serie A

20.00 uur: Jong Ajax – Willem II, ESPN, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.30 uur: Veronica Offside, Veronica, voetbaltalkshow

21.00 uur: Elche – Getafe, Ziggo Sport, live verslag van het duel in La Liga

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen