'Ajax sprak in de zomer met doelman van 'honderd miljoen euro''

13 oktober 2022, 18:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax wordt door de Spaanse geruchtenmedia opnieuw gelinkt aan een doelman uit Zuid-Europa. Nadat naar verluidt eerder Odysseas Vlachodimos en Rui Silva op het lijstje zijn verschenen van de Amsterdammers, komt ditmaal de naam van Giorgi Mamardashvili naar buiten. Hij staat en stond op het wensenlijstje van Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra. 

 

Volgens Relevo zou Ajax in de laatste week van de transferperiode een serieuze poging hebben gewaagd voor de sluitpost. Duidelijk is dat de Amsterdammers op dat moment in elk geval wel druk zoekende waren naar een concurrent voor Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter. Beide partijen zaten met elkaar om tafel, maar kwamen niet tot een akkoord.

Mamardashvili viel namelijk in dezelfde categorie als Benfica-keeper Vlachodimos, want hij kreeg van Valencia een prijskaartje van twintig miljoen euro om zijn nek gehangen. De Raad van Commissarissen vond dat bedrag echter veel te gortig en zette op het laatste moment een streep door deal met Vlachodimos. Dat zou met Mamardashvili vermoedelijk ook zijn gebeurd.

Lees ook: 'Ajax had naast Vlachodimos in de zomer nóg een keeper op het oog'

Als Ajax in de komende window opnieuw een poging zou willen doen voor de Georgiër, dan moet er vermoedelijk een heel ander bedrag op tafel komen. Valencia heeft de verbintenis van de doelman namelijk opengebroken en verlengd tot en met de zomer van 2027 met een afkoopclausule van liefst honderd miljoen euro. Volgens het Spaanse media heeft dat de interesse van Ajax nog niet doen bedaren, want hij zou nog altijd de eerste keuze zijn.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen