Ajax lijkt huurling Lucca te willen houden: "Langere termijn"

15 oktober 2022, 10:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-aanvaller Lorenzo Lucca (22) maakt zijn speelminuten dit seizoen voor het overgrote deel bij het beloftenelftal. De sterke spits is weliswaar gehuurd, maar toch hebben de Amsterdammers plannen voor de langere termijn met hem. De kans dat de koopoptie in zijn huurdeal wordt gelicht, lijkt dan ook groot.

Tegenover Ajax Life gaat Lucca in op de plannen die er in Amsterdam zijn met de Italiaan. "Ajax investeert nu in me en ziet me als een project voor de langere termijn. Wij gaan samen werken aan mijn verbeterpunten, zoals mijn linkerbeen, techniek en handelingssnelheid", legt Lucca uit. Dat er desondanks voor een huurconstructie is gekozen, noemt Lucca een compromis.

"Pisa vroeg te veel geld voor een directe transfer. Als speler heb je geen zekerheid over wat de toekomst brengt, maar het is voor mij simpel: dit seizoen moet ik het hier laten zien. Ik denk dat ik dat kan, ja", stelt de aanvaller. "Ik wil het vertrouwen van Ajax terugbetalen en de fans die verrast waren, overtuigen van mijn kwaliteiten."

Lees ook: Onrust bij Ajax: "Scouts worden eigenlijk bij het grofvuil gezet"

Tot dusver maakte hij weliswaar vier doelpunten in het beloftenteam in drie duels en gaf daarbij ook nog eens een assist. In de hoofdmacht kwam hij tot dusver tot drie invalbeurten van in totaal 37 minuten, maar kon daarin niet scoren. Over de manier waarop hij hoorde van de interesse van Ajax, zei hij: "Ik stond op het trainingsveld van Pisa toen algemeen directeur Guiseppe Corrado me vertelde dat Ajax contact had opgenomen. Hij vroeg of ik interesse had. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik zei meteen 'ja'."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen