Ajax en Feyenoord maken kans op prijs voor 'beste club van 2022'

20 oktober 2022, 16:59

Ajax en Feyenoord maken kans op een fraaie prijs, namelijk die van de 'beste voetbalclub van het jaar 22'. Die prijs wordt uitgereikt bij Globe Soccer Awards, die uitgereikt wordt door European Club Association (ECA). Het is de clubprijs die vergelijkbaar is met de Ballon d'Or voor de voetballers, maar geniet iets minder aandacht in de internationale pers.

Aan het hoofd van de ECA staat Paris Saint-Germain-president Nasser Al-Khelaïfi en mogelijk dat ook dat meespeelt in de aandacht die er voor is in de internationale media, want ook PSG behoort bijvoorbeeld tot de kanshebbers. Feyenoord krijgt de nominatie voor de uitstekende prestaties in de Conference League, want ook Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt en het door hen verslagen Rangers FC staan op de lijst.

Hetzelfde geldt voor topclubs als Real Madrid, Bayern München en Manchester United. Ajax is in de race vanwege de landstitel van het afgelopen seizoen. Al Hilal, Athletico Paranaense, Boca Júniors, Liverpool, Flamengo, AC Milan, Palmeiras, FC Porto, River Plate, AS Roma, Villarreal en Wydad behoren eveneens tot de kanshebbers voor de prijs van beste club van het afgelopen kalenderjaar.

Overigens zijn er ook in andere categorieën Nederlanders genomineerd door de ECA: Vivanne Miedema kan de beste speelster worden, Arne Slot en Sarina Wiegman de beste coaches en Ryan Gravenberch is genomineerd voor het grootste talent van het afgelopen voetbaljaar. De prijzen worden gekozen door het publiek: iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriet. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen