Absolute Eerste Divisie-kraker heerlijke voetbalderby

14 oktober 2022, 07:00   Bijgewerkt: 13 oktober 2022, 23:47

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 14 oktober.

Specials

Tops en flops

De Nederlandse voetbalavond begon slecht met een nederlaag van AZ, terwijl ook Feyenoord baalde na opnieuw een 2-2 gelijkspel tegen FC Midtjylland. PSV redde de gemoedstoestand met wederom een probleemloze zege op FC Zürich. FCUpdate.nl trekt de conclusies na een wisselende voetbalavond. 

Wedstrijden

FC Emmen - FC Volendam (20.00 uur)

Aan de Oude Meerdijk trappen FC Emmen en FC Volendam het Eredivisie-weekend af. Het belooft een ware degradatiekraker te worden tussen beide promovendi. De thuisclub vindt zichzelf na negen wedstrijden terug op de zeventiende plaats en zal er alles aan gaan doen weg te komen van de onderste posities. Datzelfde geldt voor de bezoekers uit Volendam, die zelfs nog een plek lager staan en dus de rode lantaarn in de Eredivisie dragen. Beide ploegen hebben echter vijf punten, wat ook geldt voor nummer zestien Vitesse. De winnaar van vanavond komt in punten gelijk met het blok Go Ahead Eagles/SC Cambuur/FC Groningen, dat tot op heden acht punten verzamelde maar later dit weekend zelf ook nog in actie komt.

PEC Zwolle - Heracles Almelo (20.00 uur)

In de strijd om promotie naar de Eredivisie nemen de nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie het in Zwolle tegen elkaar op. Heracles voert momenteel met 25 punten uit tien wedstrijden de lijst aan in de KKD, met een voorsprong van vijf punten op concurrent PEC, die dat gaat vanavond zullen proberen te verkleinen. Gaat het Zwolle lukken de rug te rechten na een paar mindere wedstrijden en zich weer te mengen in de titelstrijd?

Voetbal op tv

20.00 uur: FC Emmen - FC Volendam, ESPN 2, live verslag van het duel in de Eredivisie

20.00 uur: PEC Zwolle - Heracles Almelo, ESPN 3, live verslag van het duel in de Keuken Kampioen Divisie

20.00 uur: Telstar - Roda JC, ESPN 4, live verslag van het duel in de Keuken Kampioen Divisie

21.00 uur: Rayo Vallecano - Getafe CF, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Primera Division

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen