Van Nistelrooij: "Nooit gezegd dat PSV kampioen moet worden"

8 september 2022, 22:19

Ruud van Nistelrooij is niet tevreden na de moeizame remise van PSV in eigen huis tegen FK Bodø/Glimt (1-1). De oefenmeester van de Eindhovenaren vindt dat zijn ploeg de betere kansen had in het Philips Stadion. "De realiteit is echter ook dat Walter Benítez ons gered heeft op het einde", was de oud-spits eerlijk.

Voetbal International citeerde de woorden van de coach na de teleurstellende wedstrijd. "Ik denk aan de kansen die we hadden en de kansen die de tegenstanders kreeg. Daarop gebaseerd hadden we de wedstrijd moeten winnen", was zijn oordeel over het gelijkspel. "Als je kijkt naar hoe we speelden en hoe de tegenstander speelde. Zij hadden het beste van het spel in het laatste kwartier. Daarvoor hadden we balbezit, maar creëerden we niet veel. Maar we hebben voldoende gecreëerd om te winnen."

De oefenmeester werd gevraagd naar de ontwikkeling van zijn elftal, dat de laatste weken beduidend minder goed voor de dag kwam dan aan het begin van dit seizoen. Toch ziet Van Nistelrooij wel degelijk ontwikkeling. "Als je de nederlaag tegen Arminia Bielefeld als vertrekpunt neemt, hebben we reuzenstappen gemaakt", liet Van Nistelrooij weten tegenover De Telegraaf. Dat zijn formatie met een hevig fluitconcert het veld verliet na de wedstrijd, daar kon hij wel begrip voor opbrengen. 

Lees ookGakpo en Veerman aangepakt: "Kunnen dit blijkbaar niet aan"

"Wij zijn ook teleurgesteld met het resultaat. Dus ik kan die reactie begrijpen", liet hij weten tegenover Omroep Brabant. Daar vroegen ze hem ook naar de titelkansen van de Eindhovenaren. "Ik heb nooit gezegd dat PSV kampioen moet worden. We hebben de ambitie om mee te strijden om het kampioenschap, de beker te winnen en Europees je te laten zien."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen