Schreuder kondigt veranderingen aan bij Ajax, Berghuis lijkt wél fit

30 september 2022, 17:02   Bijgewerkt: 30 september 2022, 19:10

De blessure van Ajax-middenvelder Steven Berghuis (30) valt mee. Hoewel hij een duel van Oranje voortijdig moest onderbreken vanwege klachten aan zijn rug, verwacht Alfred Schreuder hem volledig inzetbaar dit weekend tegen Go Ahead Eagles in de Eredivisie. Ook de kwetsuur van Ahmetcan Kaplan valt relatief mee, als zal hij wel even uit de roulatie liggen.

Dat heeft Schreuder bekend gemaakt op de clubsite. "Het gaat gelukkig goed, hij heeft vandaag mee kunnen trainen. Steven heeft zich goed laten behandelen en ik heb het gevoel dat het goed zal komen", laat de oefenmeester weten. Tegen België moest hij in Oranje nog voortijdig naar de kant met rugklachten. Of Schreuder risico gaat nemen met de spelmaker tegen Kowet met het oog op het duel met Napoli, is nog niet bekend.

Een definitieve uitslag voor verdediger Ahmetcan Kaplan is er nog niet. Hij viel in de interlandbreak weg met een knieblessure. "Dat lijkt mee te vallen, maar het is afwachten hoe lang dat gaat duren", hield de coach wel een slag om de arm. Vermoedelijk ligt hij wel langere tijd uit de roulatie. Rechtsback Jorge Sánchez is hard op de weg terug. "Dat gaat wel beter, we hopen dat hij binnen een week weer kan aansluiten."

Dat is goed nieuws, want er komen drukke weken aan voor de coach van Ajax. "De jongens zijn nu fit, maar we zullen met meerdere spelers gaan spelen. Je kunt deze periode niet maar met elf spelers spelen, we zullen vaker moeten rouleren", zei Schreuder, die sowieso ook voor de interlandperiode een aantal wisselingen doorvoerde in zijn elftal.

Lees ook'Internationals Ajax zitten niet op kunstgras in Emmen te wachten'

Internationals rust geven

Of hij dit weekend de internationals van Ajax ook meer rust gaat geven, sprak hij niet per se uit, al is het met het oog op de Champions League-ontmoeting van Ajax met Napoli wel het overwegen waard. De spelers van Oranje kwamen in elk geval vrolijk terug, merkte Schreuder. "Het is voor Ajax uitstekend dat zoveel jongens bij het Nederlands elftal zitten", zei hij over de in totaal negen spelers die zich bij Oranje hebben gemeld. Dat ging om Steven Bergwijn, Berghuis, Jurriën Timber, Remko Pasveer, Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Davy Klaassen, Devyne Rensch en Daley Blind.

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wanneer wordt deze man nou ontslagen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen