Schreuder gelooft voor Ajax niet in wedstrijdplan van Ten Hag

13 september 2022, 20:46

Ajax-trainer Alfred Schreuder is niet van plan om dinsdagavond in de Champions League te voetballen tegen Liverpool zoals Manchester United recentelijk deed in de Premier League. The Red Devils wonnen weliswaar van Liverpool, maar volgens de oefenmeester van de Amsterdammers past dat momenteel niet bij zijn elftal.

"Nee, Erik ten Hag zit met Manchester United in een totaal ander proces en een ander filosofie", zei hij over de 2-1 zege op Liverpool van Manchester United. "Dat past niet zozeer bij hoe wij het doen momenteel. Bij Ajax heeft Erik ook niet zo gespeeld als hij deed tegen Liverpool met United. Dit is een goede test voor ons. We hebben tegen Rangers FC iets goed laten zien, maar dit is toch weer een ander kaliber."

Liverpool zit er momenteel in een mindere periode, maar Schreuder wil waken voor gemakzucht. "We moeten niet meegaan in wat iedereen zegt, maar de focus leggen op ons eigen spel. We weten dat we goed moeten zijn aan de bal en ons onder de druk uit moeten spelen. We moeten niet vergeten dat Liverpool een topteam is. Maar wij moeten lef en durf hebben. Dat past bij Ajax, hoe een grote ploeg wil spelen."

Lees ook: Waarom Ajax nu zelfs het ijzersterke Liverpool kan verslinden

Kudus in de spits

Net als tegen Rangers FC begint Schreuder met Mohammed Kudus in de punt van de aanval. "Dat heeft tegen Rangers FC ook goed uitgepakt", zei hij over de strijd met twee sterke verdedigers van The Reds. "Het ligt eraan hoe goed we achterin en op het middenveld zijn. Staat het daar goed, dan krijgt Kudus de ruimte om vrij te lopen. Dat heeft met elkaar te maken. Ajax heeft in het verleden laten zien dat het kan tegen grote test."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen