PSV geeft na ontslag van John de Jong tekst en uitleg

16 september 2022, 21:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft per direct afscheid genomen van John de Jong. De Eindhovense club maakt vrijdagavond via de officiële kanalen bekend dat het doorlopende contract van de technisch directeur is ontbonden.

PSV schrijft dat er bij de Raad van Commissarissen onvoldoende basis was ontstaan voor continuering van de samenwerking. "Ik heb na een hectische laatste week van de transferwindow een evaluatie gehad met de Raad van Commissarissen. Daaruit is naar voren gekomen dat er bij de RvC unaniem een vertrouwensbreuk is ontstaan met betrekking tot het functioneren van John de Jong", aldus algemeen directeur Marcel Brands.

"De directie is voortdurend een eenheid gebleven", gaat Brands verder. "Zowel gedurende de transferwindow als erna, maar voor John persoonlijk is het een reden geweest om na te denken over zijn toekomst. Na enkele dagen bedenktijd heeft John aangegeven dat er voor hem een onmisbare vorm van back-up is weggevallen. We hebben de zaak met het grootst mogelijke respect afgesloten en wensen John oprecht het allerbeste."

John de Jong laat in een reactie weten de sportieve ambitie van PSV 'altijd in alles' voorop te hebben gesteld, met oog voor de financiële gezondheid van de club. "Elke beslissing die deze zomer is genomen, had draagvlak van de hele directie. Deze staf en selectie zijn in staat om er een succesvol seizoen van te maken. Als PSV'er heb ik bijna de helft van mijn leven in verschillende rollen bij de club gewerkt. Dat zal ik blijven koesteren."

Gakpo

Eerder op de dag werd duidelijk dat PSV en De Jong uit elkaar zouden gaan. De Raad van Commissarissen verwijt hem dat hij in de slotdagen van de zomerse transferdeadline voor een verkoop van Cody Gakpo is gaan liggen. In het Philips Stadion valt de naam van Frank Arnesen als opvolger van De Jong.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen