Opstelling Ajax: opnieuw Champions League-variant Schreuder

13 september 2022, 19:46

Ajax-trainer Alfred Schreuder kiest voor dezelfde elf spelers dinsdagavond tegen Liverpool als vorige week tegen Rangers FC. De oefenmeester speelt met Mohammed Kudus in de spits, waardoor Brian Brobbey op de bank begint. Dat geldt ook voor middenvelder Davy Klaassen, die door de basisplekken van Steven Berghuis en Kenneth Taylor weer als reserve start.

Dat betekent dat Bassey fit genoeg is om te starten bij de Amsterdammers. De linkspoot viel afgelopen weekend tegen sc Heerenveen uit met klachten aan zijn enkel, waardoor Ajax het duel volmaakte met tien man. Toch vallen de klachten van de Nigeriaans international dusdanig mee, dat hij samen met Jurriën Timber het centrum van de achterhoede kan vormen. Daley Blind is de linksachter, ook omdat Owen Wijndal nog altijd ontbreekt vanwege blessures. 

Daarmee zijn er eigenlijk geen veranderingen bij de elf van de Amsterdammers, bij wie naast Klaassen en Brobbey ook Lucas Ocampos op de bank begint net als spits Lorenzo Lucca, Jorge Sánchez en middenvelder Florian Grillitisch. Voor Blind is het een bijzondere wedstrijd: hij begint aan zijn honderdste optreden in Europa namens de Amsterdammers. 

Opstelling Liverpool 

Liverpool-trainer Jürgen Klopp kiest ervoor om Diego Jota in de punt van de aanval te posteren. Dat gaat ten koste van Darwin Núñez en Roberto Firmino, terwijl de coach geen beroep kan doen op onder anderen Jordan Henderson, Alex-Oxlade Chamberlain, Naby Keïta, Ibrahima Konaté en Curtis Jones. Virgil van Dijk staat uiteraard wel 'gewoon' aan de aftrap bij The Reds.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Taylor, Álvarez, Berghuis; Tadic, Kudus, Bergwijn

Opstelling Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas; Fabinho, Thiago, Elliott; Diaz, Salah, Jota 

Reacties

Driesje01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben benieuwd!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen