Makkelie onder vuur bij FC Barcelona na omstreden besluit

13 september 2022, 22:26

Danny Makkelie heeft zich dinsdagavond niet populair gemaakt in Catalonië. Op slag van rust besloot de Nederlander geen penalty te geven na een overtreding van Bayern München-verdediger Alphonso Davies na een vermeende overtreding op FC Barclona-aanvaller Ousmané Dembélé. De Spaanse media zijn veelal duidelijk: de bal had op de stip gemoeten.

'Op slag van rust miste Makkelie een duidelijke overtreding van Alphonso Davies op Ousmane Dembélé toen hij al in de buurt was. De Canadese verdediger hinderde de Fransman door hem met zijn knie aan te raken en te voorkomen dat hij het zestienmetergebied kon indribbelen', was het oordeel van El Mundo Deportivo. 'De protesten van Barça waren aan dovemansoren gericht. Ook vanuit de VAR, waar Pol van Boekel, bleef het stil.'

Dit weekend zet het eveneens niet mee voor FC Barcelona, dat een penalty had verdiend na een vermeende overtreding op Alejandro Baldé op bezoek bij Cadiz. Ook zagen enkele Spaanse fans dat dit dezelfde overtreding was als waarvoor Real Madrid wel een penalty kreeg van Makkelie in de persoon van Karim Benzema. Vond jij het een strafschop?

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dan in te denken dat Barcelona en ajax een zijn!!? Waar is makkelie met zijn verstand??? Of is het voortaan Bayern en de Nederlandse bayern (ajax dus)?

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vond het een dappere beslissing van Makkelie. Heb vaak genoeg kritiek op hem, maar ik denk dat hij hier de goede beslissing nam. Dembéle haakt zijn been op een onnatuurlijke manier in het been van zijn tegenstander die nauwelijks een beweging richting hem maakt.

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het wordt tijd, dat er eens een club opstaat en de scheidsrechter en de VAR aanklaagt voor matchfixing. Buitenspelsituatie goedkeurenen doelpunt geven, nu weer een duidelijke 11 meter niet geven

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen