Krijgt voetbalsprookje Hongarije een 'nog lang en gelukkig-einde'?

26 september 2022, 07:00   Bijgewerkt: 25 september 2022, 23:57

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 26 september. 

Specials

Vijf conclusies na nipte overwinning Oranje op België

Oranje won zondagavond met 1-0 van België en heeft zich daardoor geplaatst voor de Final Four van de Nations League. De ontmoeting met onze zuiderburen was voor het Nederlands elftal de laatste test in de aanloop naar het WK in Qatar. Louis van Gaal zal er over het algemeen wel uit zijn wat zijn WK-selectie betreft. Maar het treffen met België bewees ook dat er nog genoeg werk aan de winkel is. FCUpdate.nl zet vijf conclusies onder elkaar na de nipte zege tegen de Rode Duivels.

Wedstrijden

Hongarije – Italië (20.45 uur)

Hongarije is de absolute sensatie van deze Nations League-editie. In een groep met Duitsland, Engeland en Italië staat het na vijf speelrondes bovenaan en heeft het aan een gelijkspel tegen Italië genoeg om zich te plaatsen voor de Final Four. Toch is het nog geen gelopen koers: Italië is namelijk de enige ploeg die in de groepsfase de Hongaren wist te verslaan. 

Engeland – Duitsland (20.45 uur)

Met het schaamrood op de kaken verloor Engeland afgelopen vrijdag van Italië. Na vijf wedstrijden had de ploeg van Gareth Southgate pas één doelpunt gemaakt en dat was ook nog eens een strafschop. Het enige land dat over dezelfde slechte cijfers beschikte, was San Marino. Degradatie naar Divisie B is niet meer af te wenden tegen Duitsland, maar wellicht dat het gevoel voor het WK nog wel kan worden versterkt?

Lees ook: Kranten meedogenloos over gedegradeerd Engeland: 'Horrorshow'

Voetbal op tv

20.30 uur: Veronica Offside, Veronica, voetbaltalkshow

20.45 uur: Engeland – Duitsland, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Nations League-duel

20.45 uur: Hongarije – Italië, Ziggo Sport Racing, live verslag van het Nations League-duel

21.35 uur: Vandaag Inside, SBS 6, talkshow onder meer over voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen