Italië en Engeland willen revanche na eerdere blamage

23 september 2022, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 23 september.

Nieuws

Nasleep Oranje

Een dag na de overwinning van het Nederlands elftal op Polen valt er nog genoeg na te beschouwen. Hoe reageren de hoofdrolspelers? Wat schrijven de binnenlandse én buitenlandse media? En hoe staat het ervoor met de blessures van Memphis Depay, Teun Koopmeiners en Steven Berghuis...? Je leest het op FCUpdate.nl.

Specials

Vijf conclusies na de probleemloze zege van Oranje op Polen

De 0-2 zege op Polen was om meerdere redenen positief voor het Nederlands elftal. Niet alleen deed het zeer goede zaken in de Nations League, ook met het oog op het naderende WK was de dominante vertoning van Oranje zeer welkom. FCUpdate.nl trok na afloop van de wedstrijd vijf conclusies.

Wedstrijden

Heracles Almelo - Helmond Sport (21.00 uur)

Het klinkt gek, maar misschien kocht Helmond Sport deze zomer wel vergelijkbaar in dan het gedegradeerde Heracles Almelo, met Martijn Kaars, Peter van Ooijen en Tom Beugelsdijk. Toch staan de Brabanders op de plek waar ze de laatste jaren ook vertoefden, terwijl ze juist hoopten om hoge ogen te gooien. Op bezoek in Almelo treffen ze in elk geval wél een hoogvlieger: bij een zege meldt Heracles weer aan de Eerste Divisie-kop.

Italië - Engeland (20.45 uur)

In de poule des doods willen Italië en Engeland zich revancheren voor de laatste duels in de Nations League. Engeland ging in eigen huis met 0-4 (!) onderuit tegen Hongarije, dat na vier duels gewoon bovenaan staan in Groep 3. Italië kreeg met 5-2 klop van Duitsland en zal daardoor in eigen huis willen winnen van de Engelsen, die bij een nederlaag als laatste eindigen en daarmee degraderen in de Nations League...

Jong België - Jong Oranje (18.30 uur)

Het Jong Oranje van Erwin van de Looi neemt het in een oefeninterland Leuven op tegen de leeftijdgenoten uit België. De ploeg is in voorbereiding op het Europees Kampioenschap onder 21 jaar, dat in de zomer van 2023 in Roemenië en Georgië wordt afgewerkt. Tegen de Belgen ontbreekt Sven Botman vanavond. De verdediger van Newcastle United is normaal gesproken aanvoerder van het elftal, maar trok zich terug voor deze interlandperiode omdat hij bij zijn club voor zijn baisplaats wil knokken. 

Voetbal op tv

18.00 uur: Georgië - Noord-Macedonië, Ziggo Sport, live verslag van het duel om de Nations League

18.30 uur: Jong België - Jong Oranje, ESPN, live verslag van het oefenduel

20.45 uur: Italië - Engeland, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel om de Nations League

20.45 uur: Duitsland - Hongarije, Ziggo Sport Tennis, live verslag van het duel om de Nations League

21.00 uur: Heracles Almelo - Helmond Sport, ESPN 2, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

21.00 uur: TOP Oss - Willem II, ESPN 3, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen