Fijne voetbalavond voor het Nederlandse voetbal

24 september 2022, 00:30   Bijgewerkt: 23 september 2022, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 23 september. 

Oranje heeft van opponenten Qatar en Ecuador niets te vrezen

Het Nederlands elftal lijkt voor WK-opponent Qatar niet te hoeven vrezen. Het thuisland van het eindtoernooi ging vrijdagavond in een oefenwedstrijd tegen Canada namelijk kansloos met 0-2 onderuit. Cyle Larin en Jonathan David maakten de doelpunten namens de bezoekers (zie onder). Ecuador, een andere opponent, speelde doelpuntloos gelijk tegen Saoedi-Arabië (0-0).

Ajax, Feyenoord en PSV juichen na overwinning van Jong Oranje

Jong Oranje heeft vrijdagavond de leeftijdsgenoten van België verslagen in een vriendschappelijke oefenwedstrijd: 2-1. Ook voor de top-drie was het daarmee een fijne avond: Ajax-spits Brian Brobbey maakte de beide doelpunten; PSV-talent Xavi Simons debuteerde en Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida maakte weer minuten.

Hongarije zorgt wéér voor sensatie, pijnlijke degradatie Engeland

Het voetbalsprookje van Hongarije in de Nations League duurt nog altijd voort. In de poule des doods is de ploeg van Marco Rossi dé sensatie en maakte die naam ook vrijdagavond weer waar. Op bezoek bij Duitsland werd de voorlaatste stap naar de groepswinst gezet met de 0-1 zege. Italië, dat Engeland liet degraderen naar Divisie B, kan als enige nog in de weg liggen.

Ziyech toont bij rentree bij Marokko klaar te zijn voor het WK

Hakim Ziyech (29) is definitief terug als international van Marokko. De spelmaker van Chelsea was onder de vorige bondscoach Vahid Halilhodzic persona non-grata, maar kreeg van diens opvolger Walid Regragui meteen een basisplaats bij het debuut van de coach.

Eerste Divisie heeft na bijzondere avond nieuwe mede-koploper

Heracles Almelo is de nieuwe medekoploper van de Eerste Divisie. De ploeg van John Lammers deed het meer dan zeventig minuten met een man minder tegen het ambitieuze Helmond Sport, maar won dankzij doelpunten van Lucas Schoofs en Abdenego N'Lola Nankishi wel en staat daarmee vrijwel exact op gelijke hoogte met PEC Zwolle na acht wedstrijden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen