Feyenoord krijgt waarschuwing van UEFA over financiën

2 september 2022, 19:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft een waarschuwing van de UEFA gekregen vanwege de financiële huishouding. De Rotterdammers zijn een van de clubs die een berisping heeft gehad, omdat het met dank aan de coronamaatregelen zich aan de financiële regels gehouden heeft. Het kan worden gezien als een waarschuwing voor de komende jaren.

Onder anderen Chelsea, Borussia Dortmund, Barcelona en Manchester City kregen dezelfde waarschuwing van de UEFA, die daarmee wilde aangeven dat het structureel net even anders moet financieel gezien om aan de regels te voldoen. Van de Europese voetbalbond is het verplicht om break-even te draaien en dat lukte deze clubs dus wel, maar zonder de steun was het een ander verhaal geworden.

Er werd gekeken naar het seizoen 2021/22 en de vier jaar daarvoor. Voor het boekjaar 2023 kan de corona-uitzondering niet meer worden opgevoerd en zal men in Rotterdam de cijfers ook zonder de steun op orde moeten hebben. Feyenoord is door de UEFA om extra informatie gevraagd en zal de komende tijd extra in de gaten worden gehouden voor de volgende check.

Lees ook: Waarom Erik ten Hag de Eredivisie een uitstekende dienst bewijst

Forse boetes

Feyenoord kwam er dus af met slechts een waarschuwing, voor AS Monaco, Olympique Marseille, Besiktas, AC Milan, Juventus, Internazionale, AS Roma en Paris Saint-Germain was dat een beduidend ander verhaal. Zij kregen een onvoorwaardelijke (variërend van 0,3 tot 10 miljoen euro) en voorwaardelijke boete (variërend van 2 tot 65 (!) miljoen euro) opgelegd omdat ze niet voldeden aan de financiële eisen van de UEFA. Zij moeten snel beterschap tonen, anders wordt het voorwaardelijke deel ook onvoorwaardelijk. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zolang Barcelona door mag, mag iedere club door.

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Foei, en door

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen