Dit zijn de keuzes die Ajax-coach Schreuder tegen AZ maakt

18 september 2022, 08:27

Ajax-trainer Alfred Schreuder voert vermoedelijk geen wijzigingen door in zijn opstelling voor de topper tegen AZ in de Eredivisie zondagmiddag. De oefenmeester start naar verwachting met Mohammed Kudus in de basisopstelling als diepe spits, waardoor Brian Brobbey opnieuw op de bank begint.

Dat is de verwachting voor het duel met AZ, dat na zes wedstrijden al veertien punten heeft verzameld. Koploper Ajax is nog foutloos met achttien uit zes, waardoor het met recht een topper genoemd kan worden. Vorige week kreeg Davy Klaassen nog een basisplaats in de Eredivisie ten koste van Steven Berghuis, maar de verwachting is dat laatstgenoemde weer de voorkeur krijgt, net als in de Champions League telkens het geval is.

Ook achterin zijn er vermoedelijk geen veranderingen en dat heeft ook te maken met de afwezigheid van Jorge Sanchez. De rechtsback is niet fit genoeg om in actie te komen. Mogelijk geldt dat wel weer voor Owijn Wijndal, maar de linksachter wordt na een wekenlange afwezigheid tegen zijn oude nog zeker niet in de basis verwacht.

Lees ook: 'Ajax werkt op achtergrond aan Ihattaren

AZ zal de huid in eigen huis echter duur willen verkopen. De club uit Alkmaar liet dit seizoen weliswaar twee keer punten liggen, maar verloor nog geen enkele wedstrijd in de Eredivisie. In het AFAS Stadion hoopt men de ongeslagen reeks vandaag te verlengen. Wel weet het dat het beter moet spelen dan afgelopen donderdag in de Conference League, toen FC Vaduz uiteindelijk met veel moeite verslagen werd. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Berghuis, Alvarez, Taylor; Tadic, Kudus, Bergwijn

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen