Blind eerlijk en ziet probleem Ajax na nederlaag tegen Liverpool

13 september 2022, 23:19

Ajax-verdediger Daley Blind wist na het verloren duel met Liverpool wat het probleem was van de Amsterdammers: er werd dinsdagavond te weinig aan de bal gebracht. Hoewel het verlies uiteindelijk vooral ongelukkig was, kon de linksachter wel een eerlijke conclusie trekken.

"Het was een fysiek potje, zwaar en dat is aan onszelf te wijten", baalde Blind na het verlies tegen Liverpool tegenover RTL 7. "We wilden te weinig het spel bepalen. We kregen er geen grip op, hebben te snel de lange bal gehanteerd waar we juist moesten voetballen. Ook als we de tweede bal wonnen, was de laatste pass vaak weer niet goed."

En dus kon Ajax de nederlaag eigenlijk alleen zichzelf verwijten. "We hebben te weinig momenten gehad dat we de bal lieten gaan de rust bewaarden aan de bal. En fysiek en tempo is juist wat Liverpool wil spelen. We kunnen iedereen een compliment geven voor de vechtlust aan attitude, maar voetballend hebben we te weinig gebracht", was de eerlijke conclusie van Blind na het duel. De enige keer dat het voor de pauze wel lukte, kwam er ook direct een doelpunt uit voor de bezoekers. 

Lees ook: Ajax op rapport: niet iedereen kreeg voet aan de grond op Anfield

"Je kunt van tevoren heel veel willen, maar het wordt niet altijd zo uitgevoerd. Dan moet je het lef hebben om je er onderuit te spelen. Dat hebben we de laatste weken heel goed gedaan, maar vandaag wordt er meer gevraagd", wist Blind, die niet in paniek wilde raken. "We zijn twee duels onderweg. Vorige week na Rangers waren we beter dan ooit. Het zal in de media nu wel weer de andere kant opvallen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Kokkie81
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Blind is zelf juist het probleem dat moet hij inzien en de fout bij hemzelf leggen

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ongelukkig verloren 🤣🤣🤣🤣KANSLOOS komt meer in de buurt 🤣🤣🤣🤣 Wat moesten ze lachen om fnoord vorige week, nu zelf te kijk gezet door een ploeg totaal uit vorm 🤣🤣🤣🤣🤣

josxxx
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

tuurlijk ziet Blind het probleem dat hij zelf te langzaam

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen