'Behouden' Gakpo leidt PSV in voetbalgevecht langs Feyenoord

18 september 2022, 16:26   Bijgewerkt: 18 september 2022, 16:32

PSV heeft Feyenoord zondagmiddag de eerste nederlaag van het Eredivisie-seizoen toegediend. In een heerlijke wedstrijd was de formatie van Ruud van Nistelrooij viermaal succesvol uit Rotterdamse fouten en corners. Cody Gakpo, over wie het de laatse dagen veel ging omdat hij eigenlijk verkocht had moeten worden, was met drie assists en een doelpunt de grote man bij de thuisclub: 4-3.

Na een moeizame overwinning tegen RKC (1-0) kon de PSV-selectie rustig toewerken naar het 'Super-Sunday'-duel tegen Feyenoord wegens de afgelasting van het Europa League duel tegen Arsenal. In de Eindhovense bestuurskamers was het echter allesbehalve rustig: wegens een 'meningsverschil' stapte technisch directeur John de Jong afgelopen week op. In tegenstelling tot de Brabanders moest Feyenoord wel Europees aantreden: tegen Sturm Graz werd overtuigend met 6-0 gewonnen. Arne Slot zag dan ook geen reden om zijn basiself te wijzigen.

Dit betaalde zich al heel vroeg in de wedstrijd uit, toen Oussama Idrissi de bal in de derde minuut achter Walter Benítez schoof. Philipp Max ging op eigen helft onder druk van twee Feyenoorders in de fout, waarna de vrijstaande Marokkaan vervolgens rustig binnenschoot. PSV werd in de beginfase constant afgetroefd door de Rotterdammers en ging ook in de passing veelvuldig de mist in. Het bleef daardoor vaak bij korte plaagstootjes richting het Feyenoord-doel. Aan de andere kant had de ploeg van Arne Slot eveneens veel moeite om op de helft van de tegenstander. Het spel golfde zo op en neer, waarbij Feyenoord de lichte overhand had.

Uiteindelijk was het een fout in de Rotterdamse opbouw die tot de 2-1 voor PSV leidde. Javairo Dilrosun werd op eigen helft gemakkelijk aan de kant gezet door Ibrahim Sangaré, waarna de bal uiteindelijk bij de vrijstaande Gakpo terechtkwam. Hij krulde de bal over de grond langs Bijlow, en bracht zijn ploeg daarmee op voorsprong. PSV hield vervolgens de teugels in handen, maar liet deze wel enigszins vieren. Feyenoord kon daardoor langzaamaan opkrabbelen, maar de 2-2 kort voor rust viel alsnog onverwacht. Een matige uittrap van Benítez leidde uiteindelijk tot een voorzet van Marcos Lopez, die door Armando Obispo in de voeten van Danilo werd geschoten. De Braziliaan pakte dat cadeautje vervolgens gewillig uit, waarmee hij de ruststand op 2-2 bepaalde.

Daarna gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer, maar was het PSV die daar het meeste aanspraak op maakte. Uiteindelijk viel het doelpunt ook voor de Eindhovenaren, toen Obispo een corner kiezelhard binnenkopte. Feyenoord probeerde deze achterstand in de laatste minuten van de wedstrijd nog ongedaan te maken, maar een treffer zat er voor de Rotterdammers niet meer in.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl