Zware beschuldiging voor transferspecialist Fabrizio Romano

20 augustus 2022, 18:15

Journalist Fabrizio Romano is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de absolute specialisten op het gebied van transfers. Toch is in Nederland niet iedereen onder de indruk van zijn kwaliteiten. Volgens Marcel van der Kraan, de chef sport van De Telegraaf, pleegt de Italiaan plagiaat.

In de podcast Kick-off van de ochtendkrant beschuldigt Van der Kraan zijn collega-journalist. Als voorbeeld noemt hij de transfer van Antony, waar Romano vrijdag twee minuten na een update van volger Mike Verweij ook met 'exclusief nieuws kwam'. "Maar hij jat gewoon al het nieuws van elke journalist in elk land. Hij steelt ook het nieuws van Mike Verweij", stelt Van der Kraan over Romano, die het vervolgt als eigen nieuws zou brengen.

"Heel Europa denkt dat: zo, hij zit erboven op. En dat mag hoor, maar dit soort mannen doet vervolgens alsof ze overal ter wereld eigen contacten en een netwerk hebben. Maar het is gewoon knippen en plakken", beweert Van der Kraan, die Romano dan ook niet een 'echte' transfergoeroe vindt. Over een andere collega is hij overigens wel te spreken, want volgens de journalist is David Ornstein van The Athletic wel een kundig man.

Lees ook: Antony gaat in op interesse United: "Is niet zo dat ik weg moét"

"De nummer één op social media met de meeste volgers komt natuurlijk uit de Premier League. Hét krantenland ter wereld, waar iedereen naar kijkt en waar het geld zit", doelt Van der Kraan op Ornstein. Ter verdediging van Romano moet wel worden gesteld dat hij in het recente verleden ook wel eens een Ajax-nieuwtje eerder naar buiten bracht dan De Telegraaf. 

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is alsof Evert Santegoeds Maarten Keulemans beschuldigt.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Clickbait alert!! Bij zware beschuldiging denk ik eerder aan een zedenzaak of zware financiële fraude, niet dat iemand af en toe eens een paar woordjes van mike uit Ilpendam over zit te typen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen