Wisselende Europese avond wat de Nederlandse belangen betreft

26 augustus 2022, 00:30   Bijgewerkt: 25 augustus 2022, 23:14

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 25 augustus.

AZ boekt uitstekende coëfficiëntenzege bij de Portugese rivaal

AZ heeft zich donderdagavond probleemloos geplaatst voor de groepsfase van de Conference League. Na de 4-0 in Alkmaar kon dat eigenlijk al niet meer stuk, maar in een prima tweede helft bezorgde de ploeg van Pascal Jansen zichzelf en het Nederlandse voetbal wat betreft de coëfficiënten door goals van Hakon Evjen en Tijjani Reijnders een uitstekende avond: 1-2.

Europees avontuur FC Twente onnodig ten einde tegen Fiorentina

FC Twente is er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi van de Conference League te bereiken. In eigen huis werd donderdagavond de in Italië opgelopen 2-1 achterstand niet ongedaan gemaakt door de ploeg van Ron Jans. Hoewel de Tukkers goede kansen kregen, bleef Fiorentina met hangen en wurgen op de been (0-0). Het duel werd ontsierd door meerdere incidenten op de uittribune, waar volop met vuurwerk werd gegooid.

Champions League-loting Ajax: Liverpool, Napoli en Rangers

Ajax kent de tegenstanders in de groepsfase van de Champions League: Alfred Schreuder gaat het met zijn elftal in Groep A van het miljardenbal opnemen tegen Liverpool, zo werd donderdagavond duidelijk tijdens de loting.

Eerste nederlaag Van Bommel met Antwerp FC meteen fataal

Mark van Bommel heeft donderdagavond met zijn eerste nederlaag met Antwerp FC bijzonder slecht getimed. De Nederlandse coach verloor in de voorronde van de Conference League met 1-3 van het Turkse Istanbul Basaksehir, waardoor het Europese avontuur voor de Nederlandse coach na de 1-1 van vorige week er alweer opzit.

Coëfficiënten: Nederland houdt Portugal op afstand, Frankrijk ver weg

Nederland heeft een moeizame coëfficiëntenweek achter de rug. Met PSV (verlies), FC Twente (gelijk en eruit) en AZ (winst) waren er wisselende resultaten, maar vooral de resultaten van de concurrentie zorgden voor geen geweldige stemming. Portugal verloor weliswaar Gil Vicente, maar zag Benfica bonuspunten pakken, terwijl Frankrijk met zes (!) teams de Europese groepsfases ingaat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen