VTBL grote verliezer talkshow-oorlog, Vandaag Inside winnaar

16 augustus 2022, 18:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De voetbaltalkshow-oorlog is met de start van het nieuwe seizoen losgebarsten. Vooralsnog is VTBL de verliezer, met slechts 72.000 kijkers afgelopen vrijdag. Dat was na de matige start van 126.000 kijkers al een enorme inzinking, toch blijft het programma vooralsnog wel bestaan.

Veronica Offside is de winnaar van de eerste schermutselingen, want met 283.000 was de start van Wilfred Genee, Andy van der Meijde en Wesley Sneijder weliswaar nog geen enorm succes. Toch zijn de cijfers wel beduidend beter dan van de concurrent op RTL, waar Simon Zijlemans de talkshowhost is. Met onder anderen Jan Boskamp, Anouk Hoogendijk, Theo Janssen, Hedwiges Maduro, Aad de Mos en Ron Vlaar zijn er wisselende gasten.

"We spelen geen paniekvoetbal", reageert een woordvoerder van RTL tegenover het Algemeen Dagblad over de voetbaltalkshow. VTBL krijgt de tijd om te groeien en beterschap te laten zien. RTL beschikt over beelden van onder meer de Champions League. De talkshow Rondo scoorde maandagavond met 20.000 kijkers nog minder, terwijl Studio Voetbal zondagavond met 662.000 kijkers gemiddeld ook goede cijfers kon overleggen.

Lees ook: Talpa verrast met naam nieuwe voetbaltalkshow Genee

Kijkcijfers Vandaag Inside

Genee scoorde met zijn andere programma, Vandaag Inside, maandagavond overigens het hoogste. De talkshow Vandaag Inside haalde bij de return op tv na de zomerstop 783.000 kijkers binnen gemiddeld, waarmee het net wat hoger scoorde dan Op1. Naast presentator Genee zijn Johan Derksen en René van der Gijp de vaste gezichten van het praatprogramma, waarbij het meer gaat dan voetbal alleen.

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind alle programma’s niets.. VTBL en offside gaan wat meer over het spelletje. Inside is gewoon entertainment.

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Grappig dat het "meest gehate" programma wel de meeste kijkers trekt. Prachtig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen