'United verhoogt bod op Antony, irritatie bij Ajax over Ten Hag'

22 augustus 2022, 22:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfer van Antony naar Manchester United lijkt in een stroomversnelling te raken. Volgens diverse Braziliaanse media ontvangt Ajax een dezer dagen een bod van liefst 94 miljoen euro voor de vleugelaanvaller. Als Antony daadwerkelijk de overstap naar Manchester United maakt, dan kan Ajax de transfersom niet helemaal in eigen zak steken.

Dat Manchester United serieus werk maakt van de komst van Antony, is de afgelopen dagen wel duidelijk geworden. Ajax laat de Braziliaans international echter niet zonder slag of stoot gaan. Een bod van tachtig miljoen euro werd vorige week door de Amsterdammers afgewezen. Maar voor 'de juiste prijs' is Ajax bereid om Antony toch te laten gaan, zo stelt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Ajax moet volgens Verweij een deel van de transfersom voor Antony afstaan aan São Paulo. Het gaat om een percentage van twintig procent boven de 16 miljoen euro die Ajax in 2020 betaalde voor de komst van de Braziliaanse aanvaller. Als Antony voor 100 miljoen euro wordt verkocht aan Manchester United, dan houdt Ajax daar iets meer dan 80 miljoen euro aan over. Als Ajax akkoord was gegaan met het bod van 80 miljoen euro, dan konden de Amsterdammers zo'n 67 miljoen euro bijschrijven.

Irritatie over gedrag Ten Hag

Dat Erik ten Hag nog zo laat in de transferperiode een belangrijke speler bij Ajax lijkt weg te plukken, zorgt volgens Verweij voor irritatie in de Johan Cruijff ArenA. De Ajax-watcher stelt dat Ten Hag zich veel beter eerder had kunnen melden. "Dan had hij hem voor misschien wel zestig of zeventig miljoen euro gekregen, dat vind ik verbazingwekkend."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ag goed voor sao paolo, goed voor de relaties met Ajax voor volgende talenten.

ajax kampioen 2024-2025
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

talenten lopen toch wel weg als een rijke club komt! Ajax word gedwongen om wel te kopen als je heel elftal bijna weg gekocht word!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen