Tevreden Ten Hag ziet nog toekomst voor Ronaldo en looft Martinez

23 augustus 2022, 09:42

Erik ten Hag heeft volop genoten van de mentaliteit van zijn elftal maandagavond. Zonder Cristiano Ronaldo maakte Manchester United meer indruk als collectief en dat was tot tevredenheid van de Nederlandse coach. "Het begint allemaal om mentaliteit en inzet tonen", reageerde de oefenmeester.

Dat vertelde Ten Hag in de Engelse media. "We hebben spirit getoond, door hard te werken. Dan komt de kwaliteit naar boven en dan zie je ook hoe goed we kunnen voetballen", analyseerde de oefenmeester na de 2-1 zege op Liverpool. Het passeren van Ronaldo en Harry Maguire vooraf zorgde voor een hechter collectief, maar dat betekent niet dat er geen toekomst meer is voor de Portugese ster.

"Ronaldo past nog altijd goed in onze speelstijl. Hij heeft in zijn hele loopbaan onder verschillende trainers in verschillende systemen gespeeld en gepresteerd. Dus waarom zou dat onder mij niet kunnen?", vraagt Ten Hag zich hardop af. "Ook als je op leeftijd bent en je presteert, dan kun je in mijn ogen nog zéker goed genoeg zijn." Ronaldo viel vijf minuten voor het einde nog wel even in, Maguire bleef negentig minuten op de bank.

Lees ook: Engelse media lyrisch over Ten Hag's United: 'Voor eerst in 112 jaar'

Ten Hag looft Martinez

Ook ging de coach in op de prestaties van Lisandro Martinez. De Argentijnse verdediger werd zeker na de nederlaag tegen Brentford (4-0) bekritiseerd in de Engelse media, maar scoorde na het duel met Liverpool vooral achten en negens. "Martinez is niet de allergrooste verdediger, maar heeft wel een geweldige timing", vond Ten Hag. "Hij is een Zuid-Amerikaan en dat is een van zijn toegevoegde waardes voor deze ploeg."

Ook de communicatie bij Manchester United zag Ten Hag als kracht tegen Liverpool. "Hoe we tegen Brentford speelden, was niet de manier waarop ik wil voetballen. Ik wil een team zien, ik wil spelers zien die vechten. Je moet moedig zijn in en zonder de bal en ik denk dat we dat vandaag tijdens de hele wedstrijd hebben gezien."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen