Straftraining Ten Hag werpt vruchten af: véél meer gelopen meters

23 augustus 2022, 14:46

Erik ten Hag deelde na de 4-0 nederlaag tegen Brentford een looptraining uit aan de spelers van Manchester United. De oefenmeester was niet tevreden met het aantal gelopen meters, maar kan na het duel met Liverpool wél tevreden zijn. Zijn elftal liep negentien kilometer meer (!) dan vorige week.

Dat heeft The Daily Mail berekend. Dat zal ongetwijfeld ook te maken hebben met de wisselingen in zijn elftal. Onder meer Cristiano Ronaldo, die tegen Brentford niet bepaald de grootste afstand aflegde, begon tegen Liverpool op de bank. Het zorgde niet alleen voor negentien kilometer meer aan gelopen afstand (113,8 om 95,6 kilometer), ook het aantal sprints was meer dan een verdubbeling ten opzichte van het duel met Brentford: van 65 naar 155. Dat laatste is gezien het vele balbezit van opponent (30-70%) Liverpool overigens niet heel verrassend. 

Ook in de duels was de ploeg van Manchester United ijzersterk en beter dan Liverpool (51,4 om 48,6%), al had het een verdubbeling van het aantal tackles nodig tegen The Reds (12 om 6). Het aantal passes (273 om 645) lag bij Manchester United ditmaal een stuk lager, maar het aantal lange passes (57 om 54) juist net wat hoger. Het beeld dat Manchester United op de counter de eerste overwinning van het seizoen boekte, wordt daarmee bevestigd.

Lees ook: Ten Hag laat spelers 13

Ten Hag toonde zich na de gewonnen wedstrijd niet voor niets zeer tevreden met de mentaliteit van zijn spelers, die dus veel harder hebben gewerkt dan de Premier League-wedstrijd daarvoor. De data onderschrijven wat de oefenmeester en ook de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/406246/engelse-media-lyrisch-over-ten-hag-s-united-voor-eerst-in-112-jaar/,_blank,Engelse media zagen].

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen