Taylor onder indruk van Ten Hag: "Beste van de wereld"

25 augustus 2022, 16:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Middenvelder Kenneth Taylor (20) kon zich pas in de laatste maanden van Erik ten Hag in de basis spelen bij Ajax onder leiding van de oefenmeester, maar is zijn oude coach toch dankbaar. "Ik heb veel van Erik geleerd. Op tactisch vlak vooral. Ik speelde misschien weinig, maar was overal bij."

Dat vertelt de middenvelder tegenover ELF Voetbal over zijn periode in Amsterdam onder Ten Hag, die deze zomer naar Manchester United is gegaan. "Alle meetings en analyses kreeg ik mee. En op het trainingsveld natuurlijk. Voor alles heeft hij een plan. Tactisch gezien is hij één van de beste coaches van de wereld, denk ik", vertelt de middenvelder over de eindverantwoorde bij Manchester United.

Ook aan zijn ploeggenoten heeft Taylor veel in Amsterdam, bij uitstek landgenoten Davy Klaassen en Daley Blind. "Zij helpen me heel veel. Door te praten vooral", aldus de voetballer. "Als ik boos word tijdens een training, zijn zij degenen die naar me toe komen om te zeggen dat ik rustig moet blijven. Zij zijn een stuk ouder, maar zo voelt het echt niet." Volgens Talyor ziet Blind ook dingen van zichzelf terug in de middenvelder van Ajax. 

Lees ook: Schreuder stelt zich kwetsbaar op in interview: "Hier leer ik van"

Ouders Taylor

Aan wie Taylor in zijn ontwikkeling als mens en voetballer ook veel heeft gehad, zijn zijn ouders. "Misschien ga ik ooit een standbeeld voor ze oprichten", vertelt hij. "Ik was niet het makkelijkste kind. Vooral op de basisschool niet. Ik werd er iedere dag uitgestuurd. Serieus, elke dag. Iedere woensdag zat mijn moeder op school voor een evaluatiegesprek. Het was extreem." Ook merkte hij pas toen hij op zichzelf ging wonen hoeveel ze eigenlijk deden. "Koken, afwassen. Dan ga je pas beseffen hoeveel je ouders altijd voor je gedaan hebben."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen