'Frenkie de Jong heeft voor transferslot drie serieuze opties'

23 augustus 2022, 09:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong (25) heeft voor de slotfase van de transferwindow de troefkaarten in eigen hand. De middenvelder van FC Barcelona kan nog altijd een transfer maken, maar de mogelijkheid om in Catalonië te blijven lijkt zich ook voor te doen. De belangstelling van Chelsea staat momenteel op een lager pitje.

Volgens El Mundo Deportivo doet Manchester United nog een serieus laatste offensief voor de komst van De Jong. De Engelse grootmacht heeft extra geld beschikbaar gesteld om een overeenkomst toch nog rond te maken. Dat er al zeventig miljoen euro aan Casemiro werd besteed en ook Antony en Cody Gakpo nog op het lijstje staan, doet daar niets aan af. De overwinning op Liverpool zou helpen om De Jong zelf ook te overtuigen.

Maar Manchester United heeft concurrentie van Bayern München, meldt het Spaanse medium. Daarbij denkt Der Rekordmeister aan een constructie zoals het eerder met Philippe Coutinho ook deed: een forse huursom betalen van zo'n 8,5 miljoen euro en mogelijk een koopoptie in het contract opnemen. Dat zou de Catalaanse grootmacht lucht kunnen verschaffen in het inschrijven van Jules Koundé, terwijl er deze zomer dan nog geen definitief vertrek hoeft te komen van de oud-Ajacied.

Lees ook'Memphis akkoord met Barcelona

Frenkie bij Barcelona

Maar mogelijk komt er toch nog een langer verblijf in Camp Nou, want Manchester City-directeur Txiki Begiristain heeft laten weten dat Bernardo Silva niet de overstap mag maken naar FC Barcelona deze zomer. "Ik kan zeggen dat Bernardo bij Manchester City blijft deze zomer", zei hij tegenover El Chiringuito over de deal met Silva. Xavi zou in de Portugees een ideale middenvelder zien en de ideale opvolger van Frenkie de Jong. Als Silva niet komt, is de kans op een langer verblijf van Frenkie groter.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen