Fijne voetbalavond vol met duels met opmerkelijk scoreverloop

21 augustus 2022, 00:30   Bijgewerkt: 20 augustus 2022, 23:56

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 20 augustus.

Vier prachtige goals Cambuur doen Yilmaz-treffer teniet

SC Cambuur heeft de eerste vier doelpunten van dit seizoen gecombineerd met de eerste overwinning. Fortuna Sittard werd op eigen veld met 1-4 verslagen. Een gelukstreffer van Burak Yilmaz leverde de Limburgers een voorsprong op, maar vier juwelen van afstandsschoten bezorgden de Friezen de eerste overwinning van dit seizoen. Deze overwinning leverde daarnaast de eerste Eredivisie-overwinning van SC Cambuur in Sittard ooit op.

Vitesse zakt heel diep weg dankzij Van Hooijdonk en Sarr

Een machteloos Vitesse heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen verloren. SC Heerenveen was door goals van hattrickheld Sydney van Hooijdonk en uitblinker Amin Sarr met 0-4 te sterk in het Gelredome. Het ontbrekende zelfvertrouwen bij Vitesse - alsmede het onzekere handelen van nieuwkomer Kjell Scherpen - deden de thuisploeg de das om. Het bekende handelsmerk van Kees van Wonderen om de poort hermetisch af te sluiten in combinatie met het superduo Sarr en Van Hooijdonk, bezorgde de Friezen de eerste overwinning van het seizoen.

Dortmund in krankzinnig scenario onderuit, nachtmerrie Leverkusen

Bayern München kan zondagmiddag de enige ploeg blijven met de volle buit uit drie duels in de Bundesliga. Borussia Dortmund leek die status in eigen huis ook te krijgen tegen Werder Bremen, maar gaf een 2-0 voorsprong in de laatste vier minuten nog op krankzinnige wijze uit handen (2-3)

Rangers verliest hoofd in Edinburgh en komt met kater naar PSV

Rangers FC heeft zaterdagmiddag duur puntenverlies geleden in de Scottish Premiership. De ploeg van manager Giovanni van Bronckhorst speelde op bezoek bij Hibernian met 2-2 gelijk. In Edinburgh sloten de bezoekers de wedstrijd met slechts negen spelers af.

Crisis bij FC Utrecht compleet ondanks sprookjesterugkeer Dost

De crisis is compleet bij FC Utrecht. Na twee teleurstellende remises ging de ploeg van Henk Fraser met 3-2 onderuit bij FC Emmen, ondanks een treffer van Bas Dost op vertrouwde grond. Daarmee houdt Dost zijn indrukwekkende statistieken nog altijd intact, maar kon hij geen stokje steken voor de matige start van zijn nieuwe ploeg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen