Coëfficiënten: Nederland houdt Portugal op afstand, Frankrijk ver weg

25 augustus 2022, 23:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nederland heeft een moeizame coëfficiëntenweek achter de rug. Met PSV (verlies), FC Twente (gelijk en eruit) en AZ (winst) waren er wisselende resultaten, maar vooral de resultaten van de concurrentie zorgden voor geen geweldige stemming. Portugal verloor weliswaar Gil Vicente, maar zag Benfica bonuspunten pakken, terwijl Frankrijk met zes (!) teams de Europese groepsfases ingaat.

Dinsdag won Benfica voor Dinamo Kiev, waarmee de ploeg van Roger Schmidt zorgde voor een flinke Champions League-bonus door de groepsfase te halen en winstbonus te incasseren (+0,833 opgeteld). PSV liep woensdagavond diezelfde forse bonus een dag later mis en pakte überhaupt geen punten deze week, omdat het verloor van Rangers FC. Wel gaan de Eindhovenaren uiteraard nog de Europa League in, waar ze nog kunnen kunnen sprokkelen. 

Donderdagavond pakte FC Twente met een gelijkspel weliswaar nog 0,100 punt voor de coëfficiëntenranglijst namens Nederland, maar legde het over twee duels uiteindelijk wel af tegen Fiorentina. Daardoor zijn er nog maar vier van de vijf ploegen over namens Nederland in de groepsfase, waavan AZ zich met een zege op een directe coëfficiëntenrivaal ook verzekerde (+0.200 punt).

Voor Portugal betekende de uitschakeling van Gil Vicente al de eliminatie van het tweede team in Europa, waardoor FC Porto, Rangers FC, Sporting Portugal (Champions League) en Sporting Braga (Europa League) de overgebleven Portugese ploegen zijn van de zes startdeelnemers. Sporting Portugal en FC Porto kregen bovendien een Champions League-loting met perspectief

Frankrijk, dat met Portugal de grootste concurrent is op de ranglijst, heeft nog wel alle zes de deelnemers actief. OGC Nice moest er flink voor aan de bak, maar maakte na verlenging de 1-0 nederlaag vorige week bij Maccabi Tel Aviv alsnog goed (2-0).

De huidige coëfficiëntenstand:

5. Frankrijk 50.164 (6/6)

6. Nederland 49.100 (5/6)

7. Portugal: 47.049 (4/6)

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rangers een Portugese club ja? Checken jullie je teksten nooit ofzo? Wat een sneue bedoeling zzz

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen