'Barcelona kan laatste aanwinst nog niet inschrijven, maar wil rechtsback'

19 augustus 2022, 23:40

FC Barcelona heeft nog altijd de financiën niet op orde om de laatste zomeraanwinst Jules Koundé in te schrijven voor de tweede wedstrijd van het La Liga-seizoen tegen Real Sociedad. De Franse verdediger, die vanwege een blessure vermoedelijk sowieso de seizoensopening had moeten missen, kon vorige week niet ingeschreven worden, maar heeft nog altijd geen groen licht van La Liga.

Dat blijkt uit de gegevens van La Liga, waar Koundé anders dan de andere zomeraanwinsten Robert Lewandowsi, Andreas Christensen, Raphinha en Franck Kessié nog altijd ontbreekt. De Catalaanse grootmacht heeft niet genoeg financiële speling om de van Sevilla overgekomen verdediger in te schrijven. De verkoop van bijvoorbeeld Sergino Dest, Memphis Depay of Pierre-Emerick Aubameyang kan enige lucht verschaffen; rond Frenkie de Jong is het momenteel rustiger.

 

Door alle financiële perikelen is de kans op de komst van Bernardo Silva wel beduidend kleiner geworden. Volgens AS zou de Portugees van Pep Guardiola inmiddels te horen hebben gekregen dat hij niet langer mag vertrekken uit de Engelse stad. Xavi zou in hem weliswaar de ideale middenvelder zien naast Pedri en Sergio Busquets, maar zeker als Frenkie de Jong blijft, kan door deze overgang een streep.

Lees ook: 'Ten Hag denkt aan Dest-alternatief en krijgt oud-Ajacied aangeboden'

Rechtsback FC Barcelona

Normaliter komt er nog wel een nieuwe rechtsachter naar FC Barcelona. Eerder werd al een akkoord met Marcos Alonso gemeld, maar rond de verdediger van Chelsea is het momenteel erg stil. Volgens journalist Gerard Romero heeft de club ook bijna een persoonlijk akkoord bereikt met Juan Foyth, de back van Villarreal – dat al op zoek zou zijn naar een nieuwe verdediger. Arsenal-verdediger Héctor Bellerin zou zelf graag terugkeren in Camp Nou, waar hij zijn opleiding genoot. Hij zou flink loon willen inleveren, al is er van serieuze interesse nog geen sprake. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen