Voormalig PSV'er veroordeeld voor witwassen en cocaïnehandel

8 juli 2022, 20:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voormalig PSV-speler Willy S. (61) moet de gevangenis in. De oud-voetballer is schuldig bevonden aan witwassen en cocaïnehandel en moet daarvoor acht jaar brommen, zo heeft de rechtbank in Zwitserland vrijdag bepaald. Als hij die straf uitgezeten heeft, wacht bovendien een tijdelijk landverbod.

Dat blijkt uit berichtgeving van de Zwitserse krant Blick. S. wordt strafbaar gesteld voor het handelen in en in bezit hebben van cocaïne, iets waarmee een mededader op heterdaad werd betrapt. Op het moment van aanhouden werd er ruim twee kilo van die drugs aangetroffen: dat is uiteraard vernietigd. In de auto waren ook ruimtes aanwezig die geschikt zijn voor het smokkelen van verboden waar.

Niet alleen moet S. de gevangenis in, ook krijgt hij een boete van iets meer dan twintig duizend euro en zijn er verschillende spullen van hem in beslag genomen, zoals peperdure horloges. Inmiddels zit de door de rechtbank verklaarde dader al twee jaar in hechtenis, waardoor hij een gedeelte van de staf al uitgezeten heeft.

Zodra S. zijn staf uitgezeten heeft, wordt hij Zwitserland uitgezet en mag hij acht jaar het land niet meer inkomen. Uiteindelijk werd de oud-voetballer, die tussen 1978 en 1981 in het Philips Stadion speelde, overigens veroordeeld op de getuigenis van zijn mededader, die uiteindelijk 5,5 jaar gevangenisstraf kreeg. Wel kunnen beide voetballers nog in beroep gaan tegen deze uitgesproken straffen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen