Ten Hag maakt indruk bij Manchester United: "Iedereen is blij met hem"

16 juli 2022, 17:55

Erik ten Hag (52) maakt indruk in zijn eerste periode bij Manchester United. De Nederlandse oefenmeester krijgt complimenten van de aanwezige media en ook middenvelder Scott McTominay liet zich lovend uit over de samenwerking met zijn nieuwe coach. "Iedereen is blij met zijn komst", liet hij zich ontvallen op het clubkanaal.

"Hij heeft veel nieuwe plannen en ideeën en hij laat ons weer in een ander systeem spelen", vertelde de Schotse sterkhouder van Manchester United na de tweede oefenzege. "Ten Hag heeft een fijne manier van werken." Dat leverde tot dusver twee overwinningen op in de voorbereiding: Liverpool werd met 0-4 verslagen, tegen Melbourne Victory werd het 1-4 voor The Red Devils.

Een echte test heeft Ten Hag met zijn nieuwe club nog niet gehad, merkte Manchester Evening News wel op. 'Het duurt nog drie weken voor de eerste échte test staat gepland, maar de spelers passen zich zichtbaar aan zijn trainingsmethoden aan', weet het medium, dat de reis naar Thailand en Australië de 'ideale huwelijksreis' noemt. 'En is een dure renovatie wel echt nodig?', wordt er hardop gevraagd na de eerste goede resultaat.

Sky Sports is eveneens onder de indruk van de spelprincipes van Ten Hag, die duidelijk zichtbaar werden tegen Melbourne Victory. 'Daardoor was United dominant aan de bal en werd de counterdreiging telkens op goede wijze voorkomen', loofde het Engelse medium. The Guardian zag naast de lichtpuntjes ook nog een duidelijk onderdeel dat beter moet: de achterhoede. 'Maar daar hebben ze nog even om aan te werken.'

Lees ook: Eriksen koos bewust voor Ten Hag: "Duidelijk een fantastische coach"

De aanwezigheid van Ten Hag was ook cruciaal voor de aanstaande transfers van Lisandro Martinez en Christian Eriksen. 'Brentford, die hem vorig seizoen met een kortlopend contract binnenhaalde, was bijna wanhopig om de international van Denemarken te behouden en deed een geweldig aanbod, maar de middenvelder koos voor de plannen van de Nederlander', aldus The Times

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen