Ten Hag kritisch na droomdebuut en richt zich tot Guardiola en Klopp

12 juli 2022, 18:17   Bijgewerkt: 12 juli 2022, 20:16

Erik ten Hag maakte dinsdagmiddag indruk met de eerste overwinning als manager van Manchester United. Dat Liverpool met 4-0 (!) werd verslagen tijdens een vooral indrukwekkende eerste helft, is de coach op lofuitingen komen te staan. Zelf hield hij beide benen op de grond, maar was hij ook behoorlijk ambitieus. 

"Natuurlijk zijn we tevreden met de zege, maar we zijn anderzijds pas net begonnen. Geloof me: ik heb nog heel veel dingen gezien die niet goed waren", begon de oefenmeester zijn analyse tegenover MUTV na de overwinning op Liverpool. Dat leverde hem ook meteen de eerste officieuze prijs op van het vriendschappelijke 'toernooitje' in Thailand.

Hoewel er nog veel te verbeteren valt, geeft de zege de wens van Ten Hag wel kracht bij. Hij wil namelijk de aanval openen op Manchester City en Liverpool. "Op dit moment bewonder ik Pep Guardiola en Jürgen Klopp allebei", zei hij over diens managers. "Ze spelen echt fantastisch voetbal, maar er kan altijd een einde worden gemaakt aan een tijdperk", was hij ook ambitieus.

Lees ookUnited klopt Liverpool met ruime cijfers bij debuut Ten Hag

Om dat te bewerkstelligen, moet er nog een hoop werk worden verzet. "We zijn begonnen met het opbouwen van een team en ik ben blij met deze eerste wedstrijd. Maar we zullen ons niet blindstaren op het resultaat", waarschuwde hij zijn spelersgroep alvast. "Maar ik heb ook veel goede dingen gezien. We hebben veel creativiteit en snelheid voorin, daar ligt veel potentieel. En in het pressievoetbal maakten we weliswaar nog fouten, maar er kwamen ook veel kansen uit."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen