PSV, Bayern en Liverpool juichen op sensationele Supercup-avond

31 juli 2022, 00:30   Bijgewerkt: 30 juli 2022, 23:52

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 30 juli.

Til bezorgt PSV eerste prijs in enorm spectaculair duel met Ajax

In een spectaculaire wedstrijd heeft PSV zaterdagavond met een 3-5 overwinning Ajax opnieuw de Johan Cruijff-schaal veroverd. Debutant Guus Til was met een hattrick de gevierde man bij de Eindhovenaren, en ook Xavi Simons luisterde zijn debuut op met een treffer. Aan de andere was het debuut van de ingevallen Calvin Bassey een stuk minder gelukkig. Binnen twintig minuten pakte hij een rode kaart, waarmee hij lot van de Amsterdammers bezegelde.

Volop verbazing over 'Circus Higler': 'Slechtste scheids van Nederland'

Dennis Higler kent geen gelukkige start van het nieuwe seizoen als scheidsrechter bij Ajax - PSV. De arbiter wekte in de eerste helft verbazing door Edson Álvarez na een elleboogstoot slechts met geel te bestraffen, waarna er na rust ook nog eens een onnavolgbaar VAR-moment volgde. Na afloop van de wedstrijd kan Higler de reacties op Twitter beter even mijden...

Blind relativeert verlies na Haller-nieuws: "Dan is dit niet zo erg"

Daley Blind baalde zaterdagavond uiteraard flink van de verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Voor de camera van ESPN liet de verdediger zijn analyse los op de volgens hem onterechte 5-3 nederlaag. De belangrijkste conclusie trok hij echter toen het treurige nieuws over Sébastien Haller ter sprake kwam.

Liverpool wint dankzij Núñez van City en heeft eerste prijs binnen

Liverpool heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen. De wedstrijd om de Community Shield, die The Reds als winnaar van de FA Cup mochten spelen tegen landskampioen Manchester City, werd met 3-1 gewonnen. Een hoofdrol was er voor aanwinst Darwin Núñez, die belangrijk was bij de 2-1 en vervolgens zelf het laatste doelpunt voor zijn rekening nam.

Nederlandse debutanten slepen met Bayern nipt Supercup binnen

Bayern München heeft zaterdagavond beslag gelegd op de Duitse Supercup. Met Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui - die allemaal als invaller debuteerden - won de ploeg ternauwernood met 3-5 van RB Leipzig. De regerend landskampioen liep al voor rust uit tot 0-3, maar desondanks bleef de wedstrijd tot diep in blessuretijd spannend.

Ten Hag bevestigt: Man United beschikt zondag weer over Ronaldo

Cristiano Ronaldo gaat inderdaad zijn rentree maken voor Manchester United. Daarop hintte de Portugees vrijdag zelf al, en een bevestiging van trainer Erik ten Hag volgde een dag later. Ronaldo zal in actie komen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Rayo Vallecano.