Pijnlijk foutje FC Barcelona: trainer Xavi komt Amerika niet in

16 juli 2022, 15:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona moet het op trainingskamp voorlopig stellen zonder trainer Xavi. De oefenmeester heeft problemen om mijn zijn paspoort Amerika in te komen. Dat heeft alles te maken met zijn verleden bij Al-Sadd, toen hij meerdere malen in Iran is geweest. Voor personen die daar zijn geweest, moet een speciale uitzondering komen in Amerika.

Dat meldt El Mundo Deportivo, nadat de club heeft laten weten dat er enkele problemen zijn met het paspoort van de coach. Volgens het dagblad heeft FC Barcelona over het hoofd gezien dat die uitzondering ook voor Xavi aangevraagd moet worden. Met mensen uit Iran is Amerika extra streng vanwege de veiligheid en daaraan is op voorhand niet gedacht.

Alvorens er groen licht gegeven wordt om Amerika in te mogen, kunnen er nog wel enkele dagen overheen gaan. Voorlopig komt Xavi het land dus niet in, terwijl de A-selectie van FC Barcelona wel al in Miami is gearriveerd. In totaal zijn er 28 spelers geselecteerd voor de oefentrip, onder wie Nederlanders Memphis Depay en Frenkie de Jong, die beiden moeten vertrekken uit Camp Nou. 

Lees ook: Xavi wil af van vijftal en laat die spelers thuis voor trainingskamp

Xavi speelde zijn laatste wedstrijd als profvoetballer in Teheran en was vaker in Iran actief in zijn periode bij Al-Sadd. Iedereen met een verleden in Iran heeft een extra stempeltje nodig om de USA in te komen vanwege de politieke verhoudingen tussen de twee landen. De Catalaanse grootmacht had er echter niet aan gedacht om het aan te vragen en pas op z'n vroegst kan dat komende maandag gebeuren, waarna de aanvraag pas in behandeling genomen wordt. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen