Malacia wijkt af van Timber-keuze en vroeg Van Gaal niet om advies

14 juli 2022, 09:58

Jurriën Timber liet deze zomer een mogelijke stap naar Manchester United schieten na een gesprek met bondscoach Louis van Gaal. De verdediger van Ajax verkoos op advies van de bondscoach met het oog op het WK in Qatar voor zijn zekere basisplaats in Amsterdam. Tyrell Malacia maakte een andere keuze, maar is niet bang voor zijn basisplaats.

"Ik heb er wel vertrouwen in dat ik mijn plek voor het WK weet te behouden, maar het is uiteindelijk aan de bondscoach om dat te beslissen", vertelt Malacia tegenover het Algemeen Dagblad over zijn kansen op het eindtoernooi in Qatar. Als hij bij Feyenoord was gebleven, dan was hij vrijwel zeker van een plekje in het keurkorps van Van Gaal, met wie hij niet over zijn transfer sprak.

Malacia heeft vertrouwen in Erik ten Hag, die hem naar Engeland haalde. "De trainer heeft een systeem in zijn hoofd en wil dat ik daarin ook op een bepaalde manier spelen. Daar praten we ook over. Hij wil aanvallen met zijn vleugelverdedigers. En dat wil ik als back natuurlijk ook. Ik denk dat dat een van de redenen is waarom hij me naar United heeft gehaald."

Lees ook: Malacia geniet van officieus United-debuut: "Dit is een droom"

Met Luke Shaw en Alex Telles heeft hij twee ferme concurrenten, al lijkt laatstgenoemde overbodig bij United. In de eerste oefenwedstrijd speelde Telles namelijk als linkercentrale verdediger. "Hier loopt een aantal goede linksbacks. Dat betekent dat je hard moet werken en jezelf moet laten zien tijdens trainingen. Ik heb, zoals altijd, vertrouwen in die uitdaging", blijft Malacia optimistisch. "Ik denk dat ik defensief goed ben, kan aanvallen en een sterke spirit heb."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen